{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tekort aan water? Ik sla het stiekem op...

Het is bloedje heet in Nederland.

Afbeelding blog 'Tekort aan water? Ik sla het stiekem op...'

Mensen beginnen krokant te bakken, de schappen met deodorant zijn akelig leeg in menig supermarkt. De zonnebrand is niet aan te slepen en overal zijn de zwembadjes en parasols uitverkocht.

Planten hangen er zielig bij en grasvelden zijn hooivelden geworden. De waterdruk is verminderd en er is plaatselijk een heus sproeiverbod. Hoera het is een keer zomer in Nederland!

Het lijkt er op dat we voorlopig nog van deze warmte mogen genieten, of over mogen klagen. Het is maar net of het je bevalt of niet.

Met het tekort aan vocht voor het inmiddels niet meer zo groeiend groen is het verstandig om hier zuinig mee om te gaan. Toch sla ik het stiekem op. Niet perse mijn bedoeling, ook niet perse fijn. Ik zou het graag delen...

Waar ik al dat water op sla? Nou, mijn vingers lijken bbq worsten, mijn enkels zijn samengesmolten met mijn benen en mijn voeten hebben wat weg van waterballonnen. Elke keer als de temperatuur weer een paar graden omhoog schiet, zie ik een stukje slankheid verdwijnen. Ik transformeer langzaam maar zeker in een Barbarpapa.

In mijn zwangere walvispak zou ik nu prima passen in een zomerse strand setting. Helaas pas ik met geen mogelijkheid meer in mijn bikini. Ik zie mijzelf al hijgend over het strand waggelen. Mijn dikke vocht voeten verbanden aan het zand. Om de 5 stappen is er sprake van een nipple-gate, het broekje kruipt non stop tussen mijn billen. Het enige wat ik zou kunnen doen is als een aangespoelde zeester op een te klein strandlakentje neerstrijken. Ik heb ook wel een positiebadpak. Niet dat dit veel verschil maakt. Alleen voel ik mij dan een ingesealde, vacuum-getrokken walvis.

Nu mijn vakantie bijna aangebroken is moet ik er toch aan geloven. Mocht je een barbarpapa zien lopen op het strand, that's me! Helaas kan ik mij niet aan elke situatie aanpassen zoals barbarpapa, maar ik kan als geen ander mijn innerlijke walvis matchen met de buitenkant.

Mocht je mij daar dan toch zien struggelen aan zee, rol mij dan even het water in, whale you.
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je