{{ message.message }}
{{ button.text }}

Strippen ja of nee??

Vandaag alweer 40 weken en 4 dagen zwanger. Min of meer laatste reguliere controle gehad bij de verloskundige. En toen kwam de vraag of ik wel of niet wilde gaan strippen....

Afbeelding blog 'Strippen ja of nee??'

Vandaag alweer 40 weken en 4 dagen zwanger. En onze kleine vent is er (nog) niet. Vandaag de laatste reguliere controle gehad bij de verloskundige. Bij 41+3 is er een controle in het ziekenhuis en bij 42 weken mag ik daar weer op controle (en blijven). Vandaag tijdens de controle werd gevraagd of ik me wil laten strippen. Dit kan dus bij 41 weken (zondag dus). Maar ik weet het allemaal zo net nog niet.

Voordelen:

  • er komen hormonen vrij de ervoor zorgen dat de baarmoedermond zachter wordt waardoor de bevalling kan worden bespoedigd.
  • strippen bij 41, 41+3 en 41+5 weken maakt de kans dat je moet worden ingeleid kleiner.
  • sommige bevallen al na één keer strippen.

Nadelen:

  • kan pijnlijk zijn.
  • kan alleen als je al wat ontsluiting hebt
  • soms is herhaaldelijk strippen nodig.
  • kan bloedverlies optreden.
  • sommige moeten toch worden ingeleid.

Ik weet het dus allemaal nog niet. Morgen moet ik even bellen of ik zondag wel of niet gestript wil worden. Ik kan ook bellen dat ik het nog niet weet en dan zondagochtend laten weten wat ik wil. Bij de vorige zwangerschap ben ik niet gestript. Maar als strippen hetzelfde voelt als het meten hoeveel ontsluiting je hebt dan vind ik het geen probleem. Maar echt fijn was dat de vorige keer niet.

Heeft een van jullie ervaring met strippen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je