Snap
  • Zwanger
  • post

Sporten tijdens je Zwangerschap

Ik vind het heerlijk om te sporten. Ook tijdens de zwangerschap. Volgende week gaan we er weer tegenaan......

Ik vind het heerlijk om te sporten. In de zomervakantie ligt het trainen helaas stil, maar volgende week gaan we weer beginnen. Al hoewel ik dit seizoen helaas niet mee kan doen (op misschien de laatste paar wedstrijden na mits ik dan weer fit ben) ga ik toch gewoon trainen. Lekker in het water baantjes trekken en een balletje gooien. Heel erg ontspannend. Ik doe alleen geen oefeningen die niet meer lukken en geen oefeningen samen (dit i.v.m. het fysieke contact).  Natuurlijk zal ik zoveel mogelijk mijn teamgenoten aan gaan moedigen tijdens de wedstrijden. Ik ga zelf gewoon mee met het trainingsweekend (ook voor de gezelligheid). Ook is onze keepster zwanger en zal dit seizoen missen. Helaas voor de coach ben ik reserve keepster en zal dus een van de andere dames de goal moeten verdedigen. Ik kan nu al niet wachten totdat ik weer wedstrijden kan spelen, maar het is het wachten waard hoor!!

Hebben jullie ook gesport tijdens je zwangerschap en zo ja wat voor sport deed je dan? Deed je dit een keer per week of vaker? Ik ga twee dagen in de week sporten en dat veranderd langzaam in twee keer per week in het water dobberen. Dit zo lang ik niet in de weg lig voor mijn teamgenootjes en trainer.

10 jaar geleden

Ik kan niet zonder tennis. Ik ben met bijna 20 weken op tennisvakantie geweest. Rond 32 weken is ook voor mij een van de laatste keren dat ik op de baan heb gestaan. Maar vanaf de tennisvakantie heb ik geen toernooien meer gespeeld. Ik speel op een redelijk niveau en daarbij werden de risico's tegroot. Maar mijn inziens is sporten altijd goed voor je. Ook als je zwanger bent :)

10 jaar geleden

Heb in het begin even gesport bij Mominbalance. Ook omdat ik het leuk vond om andere vrouwen te ontmoeten. Maar nu, 32 weken zwanger van een tweeling, gaat dat echt niet meer. Ik doe nu nog Yoga en wandel veel.

10 jaar geleden

Ik beweeg wel altijd veel, omdat ik geen rijbewijs heb, maar sportief...nee...ook niet tijdens de zwangerschap,ha,ha..

10 jaar geleden

Ik heb tot 32 wk. zwangerschap 2x in de week volop de steps/bbb/aerobic lessen gevolgd. De intensieve buikspier trainingen wel overgeslagen... Wel heb ik altijd goed geluisterd naar m'n lijf... bij harde buiken stopte ik gewoon of volgde ik een halve les, of te snelle en ingewikkelde bewegingen over geslagen of balans oefeningen makkelijker gemaakt...