{{ message.message }}
{{ button.text }}

Speeldingen/kinderlokkende geldmonsters

Iedereen kent ze wel en ze lijken ook nog eens op iedere hoek in de stad te staan. De kinderlokkende geldmonsters...

Afbeelding blog 'Speeldingen/kinderlokkende geldmonsters' Achtergrond blur afbeelding

Ze zijn er in alle soorten; auto’s, bussen, paarden, Bob de bouwer, vliegtuigjes, beesten, carrousel enz enz. (Hoe heten die dingen eigenlijk? )

Tot voor kort zei ik tegen Jackie dat ze stuk waren of dat de batterij van dat ding op was (ze stonden toch stil) maar nadat mijn zusje er een jaartje terug voor het eerst geld in had gegooid, en dus meteen alle apparaten in de stad af kon gaan (wat er zeker 5 zijn), snapt ze dus dat er geld in moet.

Ik heb een hele tijd kunnen zeggen, neejoh daar gaan we niet in, dat doe je maar weer als je weer met tante Jaimy bent! Dat ging ook een tijd heel goed, wat een voorbeeldig kind heb ik toch.

Ik zie echt op iedere hoek ouders geïrriteerd hun kinderen roepen die vlug in zo’n stom ding zijn geklommen. Iets wat daar 9 van de 10 keer wordt geroepen: “nu komen, mama gaat hoor, ik ga echt, doeiiiiii” en vervolgens loopt moeder weg. Zodra het kind denkt “Oh shit ze meent het, mama gaat echt weg” stapt het in paniek uit en rent krijsend achter de moeder aan.

Vreselijk toch? Verdienen winkeliers daadwerkelijk überhaupt ooit een euro aan zo’n ding? (behalve als mijn zusje in de stad is) Ik vraag mij dat serieus af.

Maar de laatste tijd, bijvoorbeeld als we met de roltrap van het parkeerdek naar t centrum gaan en ik met mijn winkelwagen zit vastgeklikt voor de veiligheid. Rent Jackie vlug naar beneden en gaat in zo’n toestel zitten. Als ik haar roep voel ik alle ogen op mij gericht en ik hoor de vaders, moeders, winkeliers denken: “Hoe gaat ZIJ dit oplossen?!”

“Kom Jackie we gaan!”
“Nee mama dat wil ik niet”
“Maar toch gaan we, kijk maar hij is stuk”
“NEEHOOR” gilt een (wildvreemd)kind
Ik zeg heel streng “JA WEL” en kijk dat kind boos aan in de hoop dat ze haar mond houdt. “Echt niet” antwoordt ze…
Grrr ik begin me te ergeren, dus ik doe wat alle andere ouders doen, ik zeg:
“Jackie ik ga hoor en ik ga echt!”
“Oké” zegt ze en ze kijkt me recht in mijn ogen aan alsof het haar niets doet.
Ze zegt gewoon “oké” en gaat doodleuk met dat meisje spelen…..

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je