Snap
  • Zwanger

Social media zombies! Lang leve de smartphone

Smartphone's een uitkomst of een ware hel. Langzaam veranderen we in een stel social media zombies, met alle gevolgen van dien.

Smartphone's

Een smartphone, tegenwoordig loopt iedereen rond met zo'n ding.

Eerlijk toegegeven, ik ben zelf ook in het bezit van dit slim uitgevonden speeltje. Vanaf een jaar of 8 krijgen kinderen ook zo'n dingetje... Als zoethoudertje. Zeg nou zelf, wat voor doel dient het hebben van zo'n ding anders? Bellen waar ze zijn, of wanneer een band lek is kan ook met een goedkoop prepaid apparaatje.

Ik ga vaak op pad met mijn gezin. Nieuwe plekjes ontdekken en oude nog eens opzoeken.

Laatst zaten we heerlijk te lunchen in Alkmaar. Op een goed moment keek ik eens rond. Het was vrij druk. Iedereen maar dan ook iedereen zat naar zijn schermpje te turen. Er werd geen woord of blik met de ander gewisseld. Ik kon mij nog net bedwingen geen foto te maken... Dan had ik me immers bij hen gevoegd en ook naar een schermpje zitten staren. Net als ik nu doe terwijl ik dit bericht schrijf... Hmmm!

Ik drink niet maar ik was de bob. Zo opgeslokt in hun schermpjes ik offerde me op als bob. Geen gebruik van telefoon zodat ik de veiligheid van iedereen kon waarborgen. Stel je voor dat iemand zo in zijn schermpje zit te turen en over zijn eigen voeten struikelt of per ongeluk andermans drankje opdrinkt. Wellicht heeft iemand notenallergie en neemt een hap uit het verkeerde bord. Of iemand word ten huwelijk gevraagd maar mist het aanzoek omdat dat schermpje van hun smartphone zo verdomde aantrekkelijk is.

Want zeg nou zelf.....

Een moeder met twee kinderen met alleen maar oog voor haar schermpje terwijl haar zoontje van (schat) 10 maanden gras, prut en wat al niet meer naar binnen maalt.

Een moeder die haar kleuters in de straat laat fietsen en het overzicht verliest omdat haar smartphone haar roept. Zo'n interessant berichtje dat haar kinderen bijna het leven kostte. Gelukkig met een sisser afgelopen.

Anno 2016 worden wij geleefd. Als een stel robots staren we het grootste deel van de dag naar een schermpje.

Social media neemt de macht over. Als een stel zombies lopen we te turen. Op zoek naar humor, erkenning, een goed gesprek.

Maar leg dat ding eens weg! Als wat je op social media denkt te kunnen vinden ligt voor het oprapen in de echte wereld. Bij de mensen om je heen.

Mocht de Apocalypse toch losbarsten en de mensen besmet raken met het smartphonevirus en veranderen in social media zombies laten we dan tenminste gered worden door Daryl en zijn crossbow.

(Voor twd fans onder ons ;-)

Maar alle gekheid op een stokje. Ik maak mezelf er ook schuldig aan.

Die telefoon wegleggen geeft ons er zoveel kostbare tijd voor terug.

Tijd die we kunnen geven aan onze dierbare, kinderen, man, familie en vrienden.

Want zeg nou zelf, die verdienen toch je voorwaardelijke aandacht boven zo'n smartphone.

Laten we afspreken 30 minuten max. per dag op de smartphone.

Lekker spelen met de kinderen en er voor ze zijn wanneer ze denken dat een kruispunt een speelterrein is of wanneer ze denken dat er groene patatjes en droppurree uit de grond groeit.

En een smartphone voor een 7/8 jarige....? 

 

7 jaar geleden

Dat kinderen verslaafd aan iets raken is heel normaal, het hoeft niet altijd alleen de smartphone te wezen. Op het moment dat een van onze kinderen continu niks anders wilt dan dat ene spelletje of dat ene tv progromma dan is het uit met de pret.. zo was er een periode mocht mijn zoon en trein spelletje doen op de mobiel, wat hij vins treinen leuk... maar na een. Paar keer wilde hij niksanders.. dus dan helemaal niet meer.... En het sociale media wegproberen te houden lukt denk ik niet meer.. mijn kids gaan nog niet naar school, maar 1 ding weet ik wel... ik zal er boven opzitten om te zorgen dat ze niet achterlopen... want zeg nou zelf. Wil hij dat jou kind de enigste word zonder?? Betreft gedrag... zijn er denk ik wel genoeg manieren om te re sturen en te monitoren... zorg gewoon dat je contact met elkaar blijft houden en met zonder technologie...

7 jaar geleden

Idd, die mobieltjes in het openbaar of erger nog in het verkeer! Idioot!! Ik ben zit regelmatig op mijn telefoon te kijken (lees op de bank of op het toilet), maar zeker niet in het verkeer of in het openbaar. Mijn dames van 2 en 3 kijken wel youtube en leren daar idd ook engelse woorden, super leuk en handig. Ze mogen eind van de dag even kijken, als ze moe zijn en dat naar elkaar gaan uiten. Dan is hij handig, want dat geeft ze even rust en zitten ze weer als dikke vriendinnen tegen elkaar aan ♡

7 jaar geleden

De kleine man haalt hier vd swype acties uit met de iPad die ik nog niet kende. YouTube vindt ie geweldig leuk. Dat mag ook. Max aantal minuten per dag. Ikzelf ben me bewust van de smartphone. Heb geen social media profielen dus dat scheelt. Sinds dat weg is sinds een paar jaar is de druk vh "volgen" weg. Veel beter. Mis het niet en staar me niet blind. (Accu opladen hoeft ook niet meer zo vaak!) Echte vrienden en mensen die er echt toe doen wordt onbeperkt mee gebeld en een keer geappt.

7 jaar geleden

Ik heb geen abonnement op mn telefoontje en gebruik mn tegoed niet voor internet. Dus buitenshuis sowieso geen schermpje staren. Thuis wel wifi maar vaak zit mn telefoon in mn tas en mn iPad ligt boven. Als de kinderen slapen ga ik wel online. Soms zelfs dagen niet....