{{ message.message }}
{{ button.text }}

Social media zombies! Lang leve de smartphone

Smartphone's een uitkomst of een ware hel. Langzaam veranderen we in een stel social media zombies, met alle gevolgen van dien.

Afbeelding blog 'Social media zombies! Lang leve de smartphone'

Smartphone's

Een smartphone, tegenwoordig loopt iedereen rond met zo'n ding.

Eerlijk toegegeven, ik ben zelf ook in het bezit van dit slim uitgevonden speeltje. Vanaf een jaar of 8 krijgen kinderen ook zo'n dingetje... Als zoethoudertje. Zeg nou zelf, wat voor doel dient het hebben van zo'n ding anders? Bellen waar ze zijn, of wanneer een band lek is kan ook met een goedkoop prepaid apparaatje.

Ik ga vaak op pad met mijn gezin. Nieuwe plekjes ontdekken en oude nog eens opzoeken.

Laatst zaten we heerlijk te lunchen in Alkmaar. Op een goed moment keek ik eens rond. Het was vrij druk. Iedereen maar dan ook iedereen zat naar zijn schermpje te turen. Er werd geen woord of blik met de ander gewisseld. Ik kon mij nog net bedwingen geen foto te maken... Dan had ik me immers bij hen gevoegd en ook naar een schermpje zitten staren. Net als ik nu doe terwijl ik dit bericht schrijf... Hmmm!

Ik drink niet maar ik was de bob. Zo opgeslokt in hun schermpjes ik offerde me op als bob. Geen gebruik van telefoon zodat ik de veiligheid van iedereen kon waarborgen. Stel je voor dat iemand zo in zijn schermpje zit te turen en over zijn eigen voeten struikelt of per ongeluk andermans drankje opdrinkt. Wellicht heeft iemand notenallergie en neemt een hap uit het verkeerde bord. Of iemand word ten huwelijk gevraagd maar mist het aanzoek omdat dat schermpje van hun smartphone zo verdomde aantrekkelijk is.

Want zeg nou zelf.....

Een moeder met twee kinderen met alleen maar oog voor haar schermpje terwijl haar zoontje van (schat) 10 maanden gras, prut en wat al niet meer naar binnen maalt.

Een moeder die haar kleuters in de straat laat fietsen en het overzicht verliest omdat haar smartphone haar roept. Zo'n interessant berichtje dat haar kinderen bijna het leven kostte. Gelukkig met een sisser afgelopen.

Anno 2016 worden wij geleefd. Als een stel robots staren we het grootste deel van de dag naar een schermpje.

Social media neemt de macht over. Als een stel zombies lopen we te turen. Op zoek naar humor, erkenning, een goed gesprek.

Maar leg dat ding eens weg! Als wat je op social media denkt te kunnen vinden ligt voor het oprapen in de echte wereld. Bij de mensen om je heen.

Mocht de Apocalypse toch losbarsten en de mensen besmet raken met het smartphonevirus en veranderen in social media zombies laten we dan tenminste gered worden door Daryl en zijn crossbow.

(Voor twd fans onder ons ;-)

Maar alle gekheid op een stokje. Ik maak mezelf er ook schuldig aan.

Die telefoon wegleggen geeft ons er zoveel kostbare tijd voor terug.

Tijd die we kunnen geven aan onze dierbare, kinderen, man, familie en vrienden.

Want zeg nou zelf, die verdienen toch je voorwaardelijke aandacht boven zo'n smartphone.

Laten we afspreken 30 minuten max. per dag op de smartphone.

Lekker spelen met de kinderen en er voor ze zijn wanneer ze denken dat een kruispunt een speelterrein is of wanneer ze denken dat er groene patatjes en droppurree uit de grond groeit.

En een smartphone voor een 7/8 jarige....? 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je