Snap
  • Zwanger
  • post_short

Sluitlaken na je bevalling?

Mag je een sluitlaken dragen na je bevalling?

Ik weet niet of dat ik een bevalling of een keizersnee krijg. Als ik het keizersnee krijg mag ik dan ook een sluitlaken gebruiken of hebben jullie daar geen ervaringen mee?

8 jaar geleden

Ik heb een boekje geschreven over mijn elf bevallingen. Hoe bevalt een elftal. Op internet kan je het op zoeken als je de titel intoetst. Mijn ervaring met een sluitlaken staat daar ook in. Bij de eerste drie baby's gebruikte ik een sluitlaken daar na een step-in. Daar begon ik mee na de geboorte en als ik weer in verwachting was groeide de step- in mee. Dus die kon ik lang als ondersteuning dragen. Wil je het boekje bestellen, mail me dan. De kosten elf euro plus de verzendkosten en de envelop 3 euro, dus 14 euro totaal. Hartelijke groeten Tini Schutte

10 jaar geleden

Overigens gaat het nergens over. De bedoeling is dat na een bevalling de spieren weer sterk worden. Dat krijg je juist niet voor elkaar door ze te ontlasten met een sluitlaken. Er is geen verloskundige die dat nog adviseerd.

10 jaar geleden

Ik heb nog een ander idee. Ga eens naar de bieb/boekhandel en haal een paar boeken over zwangerschap/bevalling want volgens mij heb je (zoals nahsuusje al zegt) geen flauw idee wat je te wachten staat.

10 jaar geleden

Ik begrijp anouck wel hoor beertje. misschien beetje bot neergezet maar je stelt hier ZOVEEL vragen die je beter eerst aan je VK kan stellen en daarna misschien een leuke blog over kan schrijven. Tuurlijk staat het je vrij om te vragen en ook over dingen die bij jou spelen maar soms komt het, bij mij in ieder geval, een beetje over alsof je in het diepe gesprongen bent :) Niet vervelend bedoeld maar wil je laten weten hoe het bij mij overkomt. Wat je er mee doet is aan jou uiteraard. ik denk dat met keizersnee het anders is (oke had ik dus niet goed gelezen) dan is er een wond en dat moet eerst helen.