Snap
  • Zwanger
  • spanning
  • slechte20wekenecho

Slechte 20 weken echo?

28 januari 14:00. De 20 weken echo stond gepland. Op dat moment was ik 19 weken en 4 dagen zwanger.  Met een lichte spanning gingen we naar het ziekenhuis, hopend op goed nieuws. 

Ik mocht gaan liggen en de verloskundige liep alles langs. Alles was prima, alles zat eraan, vingers, teentjes, en alles was prima op maat. Ze bleef maar terug gaan naar het hartje van onze babyboy. Niet wetende dat er iets aan de hand zou zijn. Ze vertelde ons dat alles goed was, alleen dat ze iets had gezien in het hartje wat ze niet vertrouwde. Ze zou ons doorsturen voor een GUO naar Gent of Rotterdam. Er waren 3 vlekjes in de linkerhart kamer, en 1 in de rechter. De verloskundige kon ons verder niet veel vertellen omdat ze nog nooit zóveel vlekjes had gezien. 

Veel gelezen op internet, waar je niet veel wijzer van wordt. Heeft onze baby een chromosome afwijkingen? We hadden de NIPT test laten doen, waar geen bevindingen waren gevonden. De nekplooimeting was goed. Heeft onze baby een hartafwijking? Werkelijk waar geen idee...

Vandaag, 4 februari, precies een week later kunnen we in het Erasmus in Rotterdam terecht. Een week vol spanning, vol onzekerheid. Ruim op tijd zaten we te wachten in de wachtruimte. We werden binnen geroepen. Er werden wat vragen gesteld mbt de zwangerschap, vorige zwangerschap, en onze familie’s. Na alles nog eens nagekeken te hebben door de arts prenatale geneeskunde vertelde hij dat inderdaad de vlekjes nog steeds te zien waren. Verder in het hart waren geen afwijkingen te vinden. Nog eens besproken te hebben met een andere arts kwamen ze met het nieuws dat het niet veel voorstelde, dat ze het vaker zagen, en het bij 9 van de 10 kinderen weg was bij de geboorte. Volgens de arts konden we met een gerust hart terug naar huis. 

Komende maandag leggen ze het nog voor bij de kinder cardioloog om er nog 100% zeker van te zijn.

Een pak van ons hart. Nu genieten! 

3 jaar geleden

Wat houd je dan letterlijk en figuurlijk je hart vast he. Het is en blijft spannend, een zwangerschap. Je houdt zorgen tot in de eeuwigheid, want als je kindje geboren is draag je je hart buiten je lichaam. Want dat is hij... Maar de liefde duurt ook eeuwig. Ik wens je vanaf nu een fijne zwangerschap toe, net alke gezondheid en geluk. ❤️

3 jaar geleden

Dit lijkt me super spanned. Hopelijk is alles goed met jullie kleine. Ik wil je veel succes en goeds toewensen.

3 jaar geleden

Wat fijn dat het nu toch “niets voor lijkt te stellen”. Toch blijft het spannend. Onze dochter (nu 15 jaar gelden) had dit ook. Grote witte vlek op het hart. Veel extra onderzoeken en uiterlijk was de conclusie “niets aan de hand”, is een Icsi kindje en dat blijkt dan vaker voor te komen. Nu een gezonde meid! Inderdaad niets aan de hand. In haar baby tijd wel een ruisje gehoord tijdens controle maar ook dat was al snel verdwenen. Ik wens je een fijne en onbezorgde zwangerschap verder!!