{{ message.message }}
{{ button.text }}

Slechte 20 weken echo?

Afbeelding blog 'Slechte 20 weken echo? ' Achtergrond blur afbeelding

28 januari 14:00. De 20 weken echo stond gepland. Op dat moment was ik 19 weken en 4 dagen zwanger.  Met een lichte spanning gingen we naar het ziekenhuis, hopend op goed nieuws. 


Ik mocht gaan liggen en de verloskundige liep alles langs. Alles was prima, alles zat eraan, vingers, teentjes, en alles was prima op maat. Ze bleef maar terug gaan naar het hartje van onze babyboy. Niet wetende dat er iets aan de hand zou zijn. Ze vertelde ons dat alles goed was, alleen dat ze iets had gezien in het hartje wat ze niet vertrouwde. Ze zou ons doorsturen voor een GUO naar Gent of Rotterdam. Er waren 3 vlekjes in de linkerhart kamer, en 1 in de rechter. De verloskundige kon ons verder niet veel vertellen omdat ze nog nooit z贸veel vlekjes had gezien. 


Veel gelezen op internet, waar je niet veel wijzer van wordt. Heeft onze baby een chromosome afwijkingen? We hadden de NIPT test laten doen, waar geen bevindingen waren gevonden. De nekplooimeting was goed. Heeft onze baby een hartafwijking? Werkelijk waar geen idee...


Vandaag, 4 februari, precies een week later kunnen we in het Erasmus in Rotterdam terecht. Een week vol spanning, vol onzekerheid. Ruim op tijd zaten we te wachten in de wachtruimte. We werden binnen geroepen. Er werden wat vragen gesteld mbt de zwangerschap, vorige zwangerschap, en onze familie鈥檚. Na alles nog eens nagekeken te hebben door de arts prenatale geneeskunde vertelde hij dat inderdaad de vlekjes nog steeds te zien waren. Verder in het hart waren geen afwijkingen te vinden. Nog eens besproken te hebben met een andere arts kwamen ze met het nieuws dat het niet veel voorstelde, dat ze het vaker zagen, en het bij 9 van de 10 kinderen weg was bij de geboorte. Volgens de arts konden we met een gerust hart terug naar huis. 


Komende maandag leggen ze het nog voor bij de kinder cardioloog om er nog 100% zeker van te zijn.


Een pak van ons hart. Nu genieten! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je