{{ message.message }}
{{ button.text }}

Slaapproblemen tijdens mijn zwangerschap

Afbeelding blog 'Slaapproblemen tijdens mijn zwangerschap' Achtergrond blur afbeelding

Inmiddels ben ik bijna 30 weken zwanger van onze twee mooie kindjes en ondanks dat ik echt kan genieten van alles rondom de zwangerschap is er één ding dat ik absoluut niet ga missen.. de rot nachten die ik nu al vanaf (ik denk) 21 weken zwangerschap heb.

Ik ben het type waarbij een goede nacht normaal gesproken betekend dat ik rond 22:00 naar bed ga en de volgende ochtend rond 7 wakker word. Vieve slaapt al door vanaf dat ze twee maand oud was.. HEEERLIJK! Mijn slaap is enorm belangrijk voor mij.

Om even een beeld te geven: op dit moment probeer ik om 23:00 te gaan slapen (ondanks dat ik kapot ben, hoe eerder ik ga slapen hoe eerder ik wakker word) en word ik rond een uurtje of 1:30 wakker. Bij een goede nacht lukt het mij om 5:30 weer in slaap te vallen… Anders pech. Overdag slaap ik overigens nog wel anderhalf uur als Vieve naar bed gaat.

De reden van mijn slaapproblemen zijn mijn bekkeninstabiliteit en ADD, ik word wakker van de pijn en vervolgens ga ik malen. mijn nachten breng ik door met wasjes ophangen en andere huishoudelijke taken, in de hoop na wat beweging weer te kunnen slapen. Soms lukt dat, soms niet, dan begint het malen.

In het ziekenhuis ben ik doorgestuurd naar de POP-POLI binnenkort krijg ik een intake, ik hoop dat ze iets kunnen betekenen en dat ik misschien iets meer uurtjes kan maken s'nachts

Het wakker zijn is vervelend en rot, het breekt op. Maar het voelt soms zo eenzaam, in het donker alleen beneden zijn. Ik kies er bewust voor om niet de t.v. aan te zetten, of om voor 4.00 op mijn telefoon online te gaan. Zodat ik mij niet wakker houdt, maarja.. soms…

Ik lees gelukkig veel herkenning op instagram van andere tweelingmoeders, en ik weet dat het nog erger gaat worden. Maar het troost dat dit nog een kwestie van weken is, daarna mag ik mijn bed uit om twee prachtige kindjes te voeden. En dat vind ik toch echt een betere reden om s’nachts op te staan. 

Voor alle dames die dit herkennen, hoe komen jullie de nacht door? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je