Snap
  • Zwanger
  • post

Single en zwanger GENIET ERVAN

Ik ben single en inmiddels zwanger van een tweeling. Deze zal ik samen met een homostel in co-ouderschap opvoeden. Voordat ik zwanger werd heb ik een hele zoektocht gehad naar een constructie die het beste bij mij past. Dit deed ik terwijl ik een relatie had met een man zonder kinderwens.

Als ik mensen vertel dat ik zwanger ben, krijg ik meestal te horen: "gefeliciteerd en geniet ervan". Het eerste gedeelte snap ik nog. Ik ben inderdaad heel blij dat het zo snel gelukt is om zwanger te worden. Zeker omdat ik met het stempel “minder vruchtbaar” niet had verwacht dat het mij zo snel zou lukken. Ook ben ik blij dat het mij gegeven is dat ik straks twee heerlijke mannetjes mag zien opgroeien.

 Het gedeelte "geniet ervan" met betrekking tot mijn zwangerschap snap ik minder goed. Helaas moet ik, nog enkele weken voor de bevalling, constateren dat ik er niet echt van geniet. Ik onderga mijn zwangerschap, maar een gelukkiger mens ben ik er niet van geworden. Hoe erg ik ook mijn best doe en hoe graag ik het ook zou willen. Ik heb als kind (een echte tom-boy) ook nooit heel erg de behoefte gehad om zwanger te worden. Wel om voor kinderen te mogen zorgen, maar de lichamelijke weg daar naartoe heeft me nooit zo aangesproken. Dit in tegenstelling tot enkele van mijn vriendinnen die nog graag een keer zwanger zouden willen zijn, maar zelf geen kinderen meer hoeven. En ook de papa’s zeggen regelmatig dat ze met liefde mijn zwangerschap zouden willen overnemen. Wat is het toch oneerlijk verdeeld in de wereld.

Overigens ben ik ook niet ongelukkiger door mijn zwangerschap geworden. Misschien wel de eerste 3 maanden, maar nu voel ik me op zich prima. Het is wellicht meer een gevoel van rust en de kennis dat de zwangerschap nodig is om mijn doel te bereiken.

Voelen van de mannetjes in mijn buik
Ok, laten we positief beginnen (terwijl ik met mijn voeten omhoog lig in verband met vocht in mijn voeten). Ik geniet van het bewegen van de kinderen in mijn buik. Het is heel grappig om te voelen, maar vooral om aan de buitenkant hun bewegingen te kunnen zien. Daarnaast heb ik sinds mijn zwangerschap duidelijk zichtbaar is, de meest intieme gesprekken met willekeurige mensen op straat. Ten eerste spreken ze me eerder aan en daarnaast zijn de gesprekken direct heel persoonlijk. Met name de gesprekken met mannen vind ik mooi. Sommige mannen zijn zo vertederend en vertellen met een glans in hun ogen over hun kinderen, de opvoeding en waar de passie van de kinderen nu ligt. En als laatste positieve punt kan ik benoemen dat zwanger zijn wel positief is omdat het je tijd geeft om zowel emotioneel als praktisch toe te groeien naar de komst van de kleintjes. Maar voor de rest....ik kan het helaas niet bedenken...

O nee, nog een punt: ik vind mijn verlof inmiddels fijn, omdat het je de gelegenheid biedt om eens rustig aan te doen en je met andere dingen bezig te houden dan met je werk. 

Geen continue smile 
Maar ik kan, helaas, niet echt zeggen dat ik 1 van die vrouwen ben die gelukkiger is gedurende haar zwangerschap. Ik ben helaas geen zwangere die de hele dag met een smile rondloopt. Kort samengevat komt dat door de lichamelijke beperkingen, de ziekenhuisbezoeken en de schaarse keuze op het gebied van eten in restaurants en bars voor vrouwen zoals ik. Wat betreft het laatste mag ik natuurlijk geen alcohol, sigaretten, rauwmelkse kaas en rauw vlees. Maar sinds mijn zwangerschapsdiabetes zijn ook rolo's, M&M's, vruchtensappen, frisdrank en lekker koekjes taboe. Daarnaast mag ik maar met mate smullen van brood, pasta, humus, fruit en al het andere waar suikers en koolhydraten inzitten. Tenslotte moet ik vier keer per dag met een naaldje in mijn vinger prikken om de suikerwaarde in mijn bloed te meten. Ook niet iets wat je vrijwillig gaat doet lijkt me zo.

Niemand die me wakker kust
Maar dat overleven we allemaal nog wel. Wellicht baal ik nog het meest door de combi van zwanger en single zijn. Na drie maanden zwangerschap verbrak mijn vriend (zonder kinderwens) de relatie en sindsdien slaap ik weer helemaal only the lonely in een veel te groot tweepersoonsbed. Ik mis de aandacht van een man. En ja, ik mis de sex en het wakker gekust worden. Het gevoel dat iemand je begeert. Iemand die je dikke buik in wil smeren en er een kusje op geeft. Meestal kun je na een verbroken relatie je in het daten storten. En dat zit er nu niet in. Wie wil er nou op date met een vrouw met een dikke buik die kinderen draagt van een ander? Laten we wel wezen, dat zullen er niet veel zijn. 

En ja, de papa's doen erg hun best. We gaan zo af en toe samen een weekendje weg. Ik krijg zo soms een massage, lekkere maaltijd voor diabetespatienten, we maken samen zwangerschapsfoto's en maken ieder ziekenhuisbezoek zo gezellig mogelijk. Ze vullen heel veel van de leegte op die ik mis door het single-zijn. 

En toch loop ik niet iedere dag met een big smile op mijn gezicht...

6 jaar geleden

Welkom , dat je even kijkt naar deze bijzondere massage. Zwangerschaps massage is en weldaad voor uw lichaam dat tijdens deze periode behoorlijk wat te verduren krijgt.begin met de massage vanaf 3 Maanden, Dan is het goed om even alles te ontspannen en het vastgehouden vocht te laten afdrijven middels een zalige ontspannende sessie. Na een zwangerschaps massage voelt u zich weer en heel stuk fitter want de doorbloeding is weer geoptimaliseerd, en door de vaginale massage zal de bevalling sneller tot zijn recht komen want jij bent er op getraind jou vagina word soepeler en de lymfe drainage is weer in goede banen en werkt weer volop en natuurlijk in het voordeel van jou kindje en je zelf dan voelt je zich weer heerlijk ontspannen en fit. Zwanger zijn is niet alleen mooi en vermoeiend, het is vaak ook een behoorlijke belasting voor de onderrug en voeten. Aan de voeten is het tijdens zwanger zijn moeilijk werken omdat voeten vaak als triggerpoint kunnen werken, maar de rug en dan met name vaak de onderrug krijgt het zwaar en tijdens de bevalling zelf komt daar nog eens een behoorlijke krachtsinspanning op te staan. Na het bevallen begint dan de tijd van veel voorover staan en bukken waardoor de rug vaak niet de kans krijgt om goed te herstellen van de geleverde prestaties waardoor er lang last optreed van vermoeidheid en irritatie die niet nodig is. Ook het moment voor uzelf tijdens de sessie wordt door de baby als erg prettig ervaren en u zult er enorm veel deugd door voelen, uiteraard massaren ik ook aan huis, voor iedereen die om welke reden dan ook niet of moeilijk van huis kunnen. (geen erotiek en Intiem ) WEL bespreekbaar info: Barry barry5@kpnmail.nl

6 jaar geleden

ik ben opzoek naar een zwangere dame die ik graag wil inhuren voor de middag de enige taak wat je hoeft te doen is met je t shirt omhoog (blote buik) te zitten en em afentoe uit te zetten heb een fetisj hiermee en wil toch wel een keer een zwangere buik insmeren met olie de vergoeding kunnen we bespreken ik ben zelf een nette gast heb alleen een zwakte voor zwangere buiken men email is chesterpark95@outlook.com ik hoop dat ik hier niet te veel haat op krijg ik weet is niet echt het normaalste om te vragen maar misschien is er iemand die denkt van nou dit klinkt nog zo slecht niet hoop een mailtje van je te krijgen - een jongen met een droom

10 jaar geleden

Ja, en zeker ook om het verschil te voelen tussen de twee mannetjes. De 1 was heel druk in mijn buik, de ander juist heel rustig. Volgens mij zie ik dat, nu ze geboren zijn, ook bij ze terug.

10 jaar geleden

Gelukkig heb je er geen naar gevoel aan over gehouden en heeft hij je ook nog eens een stap in de juiste richting laten zetten! Dat klinkt dan ook weer zo... maar dan had het dus zo moeten zijn blijkbaar!! In ieder geval geen negatieve fibes eraan over gehouden!! :)