Snap
  • Zwanger

Schreeuwen en normaal praten.

Voor een of andere reden kan mijn dochter niet meer normaal praten, maar moet ze constant schreeuwen!

"MAMA help mij nou!! Hallo ik ROEP jou" Zo begint mijn dag al snel. Mijn reactie is dan ook. Emma-Elisabeth jij mag NIET schreeuwen, als je wilt dat ik je help dan vraag je dat normaal of je komt mij halen. Maar je mag NIET schreeuwen. Dit werkt dan voor een paar minuten en hoppa ze schreeuwt weer. Emma Elisabeth als jij schreeuwt dan ga jij naar de time out op de gang he.....is ons dreigement wat werkt. Al snel zegt ze sorry en kalmeert ze, probeert ze het opnieuw. En wanneer ze niet kalmeert dan hoppa op de gang. Ze is nu 3 dus 3 minuten is de regel. Als ze eerder kalmeert mag ze terug komen maar ze moet altijd uitleggen waarom ze op de gang moest staan. Wanneer wij haar op der donder geven leggen wij het ook uit. Ik kan er niet tegen als je een kind op de gang zet zonder de reden er bij te vertellen, dit is voor mij moeilijk te begrijpen maar voor een kind helemaal. Wil niet dat ze stout is, dan ineens lief maar alsnog op de gang word gezet voor het stoute gedrag. Dan legt zij de verbinding fout neer. 

Maar wat doe ik er dan aan? Zelf probeer ik zo min mogelijk te schreeuwen dus eigenlijk niet, maar soms verhef ik wel mijn stem om tot haar door te dringen....ze is namelijk een echte dagdromer en er zijn momenten dat ze echt afwezig is. Ene keer helpt aantikken, en andere keer niet. Maar zachtjes blijven praten helpt op die momenten ook niet. Dus ja wat doe je dan. 

Hoe zijn jullie kinderen? Schreeuwen die ook veel? Wat doe jij er tegen? Leg je uit waarom schreeuwen niet mag? 

Leuke titel als foto. Je hoeft niet te schreeuwen om gehoord te worden!!! 

9 jaar geleden

Wat ik op mijn werk doe is het negatieve gedrag totaal negeren. Bij eenmalig zeg ik wat niet mag en welk gedrag ik daarvoor in de plaats wil. Maar als een kind dit constant doet negeer ik het volledig. Dus ik ga gewoon door met wat ik te doe tot dat het kind naar mij toe komt en dan leg ik uit waarom ik eerder niet reageerde, namelijk vanwege het schreeuwen.

9 jaar geleden

heel herkenbaar! dacht echt dat ik de enige was. 3 zinnen normaal en dan weer schreeuwen. ook spelen alles gaat het met een tikje te veel volume. zeg de hele dag niet schreeuwen, beetje rustig. zachtjes praten ect. wordt er soms wanhopig van want het haalt niets uit.......Het verbeterd gewoon niet. probeer zelf ook niet hard te prateb maar soms idd dan zit ze op een andere planeet en hoort niets