{{ message.message }}
{{ button.text }}

Rust in vrede, liefste opa..

Zo zitten we van de week nog op je 66e verjaardag, en vandaag ben je er niet meer..

Afbeelding blog 'Rust in vrede, liefste opa..' Achtergrond blur afbeelding

Lieve schoonpapa,

Nog steeds kan ik het niet geloven en terwijl ik deze blog schrijf rollen de tranen over mijn wangen. Ondanks dat ik je zielloze lichaam net nog heb zien liggen voelt het als onmogelijk dat je er echt niet meer bent. Het gebeurde zo plotseling, van de ene op de andere dag was je er niet meer door die nare acute hartstilstand. 

Wat was je trots op je kleinzoon! Vanaf het eerste moment dat we het je vertelden en de echo lieten zien veranderde je van stoere praatjesmaker naar softe opa (to be) en durf ik zelfs te wedden dat ik je een traantje weg zag pinken. Vol ongeloof heb je genoten van de dag dat we met zijn allen een 4D echo lieten maken en besefte je ineens dat hij echt opa zou worden. En toen mocht je hem dan eindelijk echt vasthouden, je greep iedere kans aan om hem vast te houden en verliefd aan te staren! 

De mooiste plannen werden gemaakt, van naar de dierentuin tot hem piano leren spelen en je genoot van ieder nieuw ding die Jay leerde. Op de momenten waarop Jay iets uitvoerde waar zijn vader vroeger waarschijnlijk voor op zijn kop had gekregen, lachtte jij het hardst. 

43cacd3b-ae82-494c-ab69-c22cf46a418f_146

Ook mij heb je vanaf dag één met open armen ontvangen zonder bevooroordeeld te zijn. Wat hield je van gezelligheid en quality time met familie! Je nam ons graag allemaal mee uit eten of dronken lekker (flink wat) wijntjes terwijl jij en je vriendin zich uitsloofden in de keuken. Maar één van de mooiste herinneringen is wel onze vakantie naar Ibiza. De eerste keer  vliegen met Jay en wat een prachtig appartementencomplex heb je ons op getrakteerd. Tot 's avonds laat uit eten, waarbij Jay in het campingbedje naast onze  tafel sliep, en we kwamen samen helemaal tot rust.

Het laatste (whatsapp) gesprek die we hadden ging over mijn idee om jou, je zoon en kleinzoon jaarlijks te fotograferen en te zien hoe jullie met te tijd veranderen. Een leuke traditie die ik nog vele jaren voort wilde zetten. En ondanks dat je dit een geweldig idee leek, mag het niet zo zijn. Best ironisch.

Het doet me pijn om te zien dat je na 66 jaar (veel te) hard werken met 'pensioen' gaat, deze manier heb je niet verdiend. En dat terwijl je over twee weken zou trouwen met je nieuwe vriendin. Bij iedere onderneming met Jay zullen we erbij stilstaan en ben je er toch een beetje bij. Schrale troost.. Ik geloof er eigenlijk niets van.. Want je had er gewoon bij moeten zijn PUNT!

Lieve M, bedankt voor alle mooie herinneringen en tijd samen. Ik heb besloten een boekje te schrijven die over een opa die schepen voer en een eiland had. En nog meer details die jouw kostbare leven beschrijven. Zodat Jay voorgelezen kan worden en op deze manier toch zijn opa leert kennen.

Rust zacht.. Je hebt het verdiend... 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je