{{ message.message }}
{{ button.text }}

Roze

Waarom moet alles voor meisjes roze zijn?

Afbeelding blog 'Roze'

Het valt me op dat voor meisjes alles roze, prinsesjesachtig en lief is, terwijl voor jongetjes alles blauw, auto's en stoer is. Zelfs voor hele kleine babietjes! Nu krijg ik zelf een meisjes en ben ik persoonlijk helemaal niet vd roze, dus heb ik moeite met andere kleuren dan roze te vinden.

Het is...Of schattig en roze... of volwassen met zwart!

Ik ben dus even gaan zoeken wat hier de verklaring van is, en kwam twee 'logisch' klinkende verklaringen tegen:

1) Vrouwen schijnen een voorkeur te hebben voor warme kleuren (rood, paars, roze), terwijl mannen koelere blauw- en groentinten prefereren. Dat concluderen een aantal biologen in het vakblad Current Biology. En er is meer!
In het pleistoceen moesten vrouwen - als verzamelaars - vooral de kleur van rijp fruit goed kunnen herkennen. En rijp fruit is, zoals we allemaal weten, rood van kleur (we laten bananen, sinaasappels, kiwi’s en dergelijke even buiten beschouwing). Mannen daarentegen gingen op jacht en hadden dus niks aan een extra sensor voor roodtinten. In plaats daarvan gaan ze voor de koele tinten. Dat zal dat wel aan al die blauwe antilopes en mammoeten hebben gelegen…

2) Blauw is de kleur van de bescherming en omdat rijke mensen vroeger liever eerst een jongen hadden als stamhouder (iemand die de naam voortzet) gaven ze jongens de kleur blauw aan. Dan waren ze zeker goed beschermd.
Roze is de kleur van lief- en zachtheid. Dat is een eigenschap die men vroeger graag bij meisjes zag. Dus meisjes kregen roze kleding aan


Ik ben benieuwd wat anderen hiervan vinden. Vinden jullie het leuk om voor een meisje alles roze te kopen en voor een jongetje alles blauw, of gruwel je hiervan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je