Snap
  • Zwanger

Recept paleo ontbijt/lunch: bananenbrood met kaneel

Ik was op zoek naar een makkelijke lunch om mee te nemen naar mijn werk. Van salades en roerei word je op een gegeven moment ook een beetje

Toen kwam dit bananenbrood om de hoek kijken uit het boek 101 Paleo Recepten. Ik heb het recept een beetje aangepast, zodat het in mijn minicakevorm van 15 centimeter past en je het dus kan opeten voordat het gaat schimmelen

Ingrediënten voor cakevorm 15 cm:
2 bananen
2 eieren
30 ml gesmolten kokosolie of roomboter
60 ml amandelpasta (of een andere noten of pittenpasta)
30 gr kokosmeel
1 tl bakpoeder
1 tl vanille-extract
2 tl kaneel
snufje (Keltisch) zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het cakeblik met bakpapier. Anders blijft je broodje plakken in je vorm, hoe goed je hem ook invet.
Mix bananen met een staafmixer tot puree en voeg de eieren, kokosolie (roomboter) en amandelpasta één voor één toe tot een egaal beslag.
Voeg vervolgens de kokosmeel, bakpoeder, vanille-extract, kaneel en zout toe. Spatel deze ingrediënten door het beslag heen tot het is opgenomen.
Giet het beslag in de cakevorm. Hij vult zich helemaal tot de rand. Bak hem vervolgens 30 minuten in de oven.
Check of hij gaar is door er een satéprikker in te steken. Deze moet er schoon uit komen.
Laat het broodje iets afkoelen voor je hem aan het bakpapier uit de vorm kan halen.

Als ontbijt eet ik 2 of 3 plakjes besmeerd met roomboter of amandelpasta en als lunch combineer ik het met een gekookt eitje, wortels, komkommer en tomaatjes.

Eet smakelijk!

Liefs,
Maaike