Snap
  • Zwanger

Recept paleo diner: zalm met avocadosalsa en salade

Vette vis is een belangrijk onderdeel van de Paleovisie. In vette vis zitten de gezonde vetten waar ons lijf veel aan heeft.

In dit zomerse gerecht zitten ook nog eens de goede vetten van avocado.

Ingrediƫnten voor 2 personen:
2 zalmfilets van 200 gr per stuk
1 el kokosolie
1 avocado, in blokjes
1 rode ui, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden zonder pitjes
1 limoen, sap
4 eetlepels olijfolie
verse koriander (zoveel als je wil)
1 zak gemengde salade
1 tl honing
1 tl mosterd
2 tl azijn
(Keltisch) zout en peper

Bereiding:
Maak de dressing voor de gemengde salade in een grote kom. Doe de azijn, honing, mosterd en 2 el olijfolie bij elkaar en klop dit met een vork dat een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Voor de avocadosalsa meng je in een andere kom de avocado, rode ui, rode peper, limoensap, 2 el olijfolie en verse koriander. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de zalm in ongeveer 10 minuten gaar in de kokosolie. Zelf houd ik wel van niet te gare zalm, maar als je daar niet van houdt, bak hem dan gewoon wat langer.
Meng in de laatste minuten van de zalm de gemengde salade met de dressing.
Maak het bord op en doe dan pas wat zout en peper op de zalm.

Eet smakelijk!

Liefs,
Maaike