Snap
  • Zwanger

Recept paleo diner: kippenpootjes met puree

Niet zo een heel smakelijke foto, maar het was wel echt onwijs lekker!

Ingrediƫnten voor 2 personen

6 kippenpootjes naturel

1 ui, gesneden

180 ml coconut aminos (vervanger voor sojasaus)

60 ml appelazijn

rasp van 1 sinaasappel

sap van 1/2 sinaasappel

2 cm verse gember, geraspt

2 teentjes verse knoflook, fijngehakt

Peper

3 tl arrowroot poeder (bindmiddel)

250 gram wortels

2 zoete aardappels

2 cm gember, fijngehakt

klontje roomboter

Bereiding

Maak de marinade van de ui, coconut aminos, appelazijn, sinaasappelrasp en sap, geraspte gember, knoflook en peper. Laat de kippenpootjes een uur marineren.

Bak ze vervolgens een uur in de marinade tot het vlees zo ongeveer van het bot valt.

Maak intussen de puree. Snijdt de wortels en zoete aardappels in gelijke stukken en kook dit met de fijngehakte gember tot het gaar is. Hangt van de grote van de stukken af hoelang het duurt. Giet het af en stamp het met een klontje roomboter en wat peper tot een grove puree. Dek af met een deksel.

Haal de kippenpootjes uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie. De overgebleven marinade in de pan bind je tot een sausje met de 3 tl arrowrootpoeder. Maak hiervan een papje met wat water en voeg het dan toe aan de marinade en breng het aan de kook. Zodra het ingedikt is kan je alles op een bord leggen.

Eet smakelijk!

Liefs,

Maaike