{{ message.message }}
{{ button.text }}

Rampenweekend

Afbeelding blog 'Rampenweekend' Achtergrond blur afbeelding

Why rampenweekend? Na het slechte nieuws op zaterdagochtend, het geduld wat van mij werd gevraagd, kon ik alleen maar huilen. Soms werden mij emoties overmand door rampscenario's die door mijn hoofd gingen. De dagen leken voor mij een eeuwigheid te duren en ik leefde in enorme spanning, het was soms een soort bubbel. Ondanks de lieve woorden van iedereen, lukte het niemand echt om mij gerust te stellen. Behalve mijn man, hij is steeds mijn steun en toeverlaat geweest. Gaf me rust door te zeggen 'wij gaan ook dit samen aan'. Hij was de schouder als ik weer moest huilen of het even niet begreep..

Maandag was voor mij de ergste dag. Vroeg in de morgen belde mijn verloskundige om te vertellen dat ze naar beide ziekenhuizen had gebeld. Het UMC Utrecht had geen plek voor mij. Om die reden had ze gebeld met het Isala Ziekenhuis te Zwolle. Het ziekenhuis in Zwolle zou diezelfde maandag nog contact met mij opnemen wanneer we terecht konden. Het duurde... en het duurde maar.. Om te ontspannen nam ik een bad.

Tussen de middag kwam mijn moeder even langs om te kijken of het goed met me ging. Je kon wel raden hoe het er voor stond. Het huilen stond me nader dan het lachen. Maar ik was ontzettend blij met haar bezoek. 

Op een gegeven moment kregen mijn man en ik zelfs het gevoel dat we vergeten waren. Dat appte mijn man en ik beiden naar elkaar op hetzelfde moment.. Nog geen 5 minuten later werd ik gebeld door het Isala ziekenhuis. Dinsdag om 12.00 konden we terecht bij de gynaecoloog. Dit betekende dat ik dinsdag niet kon werken en daarom ook de klas op de hoogte moest brengen. In ons verhaal heb ik de klas ieder moment erbij betrokken, zonder in details te treden maar net genoeg te zeggen..

---------------------------------------------------------------------------------------------

Beste ouders van groep 7/8,

Vanmiddag heeft Juf ..... de kinderen op de hoogte gebracht van mijn afwezigheid morgen. Afgelopen zaterdag hebben we een echo gehad. Tijdens die echo werd duidelijk dat er nader onderzoek nodig is. Dit onderzoek vindt morgen plaats in het ziekenhuis in Zwolle. Hoe het loopt en verder gaat dat weten wij ook niet.

Jullie zijn via deze weg in ieder geval op de hoogte.

Groeten, 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Wat mocht ik na dit bericht een verbondenheid voelen met collega's, ouders en kinderen. Ik ontving mooie berichten van hen. Je voelt je dan zo gesteund door anderen. Hoewel ik de nacht van maandag op dinsdag goed hebben kunnen slapen. Gingen de minuten wel heel erg traag voorbij totdat ik eindelijk in de auto kon stappen om richting Zwolle te gaan..


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je