{{ message.message }}
{{ button.text }}

Punctie 2 en IVF 2.1

Afbeelding blog 'Punctie 2 en IVF 2.1' Achtergrond blur afbeelding

Ja de punctie.. Ondanks dat het de vorige keer heel goed was gegaan was het toch wel weer een dingetje.

Dit komt natuurlijk omdat er zo mega veel follikels aangeprikt moesten worden en mijn eierstokken bij alleen een echo al erg pijnlijk waren maar ook omdat de arts tijdens een controle echo had uitgelegd dat er 1 eierstok slecht bereikbaar was dus dat ze tijdens de punctie waarschijnlijk door mijn baarmoeder heen moest prikken. ahum dit klinkt toch niet heel erg als iets wat me gerust stelt. Maar goed de follikels moeten nou eenmaal aangeprikt worden, het is voor een goed doel dus we gaan ervoor.

Toen we die ochtend het ziekenhuis in liepen was mijn positieve vibe een beetje weg gezakt en kwamen de zenuwen en de spanning naar boven.

Gelukkig hadden we weer een hele lieve verpleegkundige die ons meteen mee nam naar ons kamertje voor die ochtend en regelde ze even een extra morfine shotje voor me.

Na een half uur was het tijd voor de punctie.. Het was heftig, veel heftiger als de vorige keer maar uiteindelijk is het goed gegaan en door wat duwen, passen en meten heeft ze niet door mijn baarmoeder heen hoeven prikken!

Toen ik weer in "ons kamertje" in bed lag met een warme kruik op mijn buik moest Björn met de opbrengst richting het VU Amsterdam en kwam me moeder om bij mij te blijven.. Het idee is dat je gaat slapen na een punctie maar met al die spanning is dat echt niet te doen voor mij dus was het erg fijn dat mam er was💖

Al snel kregen we goed bericht van Björn.. 10 eicellen gevonden! En ook de kwaliteit van de zwemmers was weer uitstekend. De bevruchtingen kunnen beginnen! Het was nog even spannend of ik i.v.m eventuele overstimulatie wel een verse terugplaatsing mocht krijgen maar ook hiervoor kregen we goed nieuws.. ik moest mezelf wel weer goed in de gaten houden maar de terugplaatsing mocht doorgaan!

Op woensdag hoorde we dat er zowiso bevruchting had plaats gevonden, ze konden nog niet vertellen hoeveel maar we hadden we een afspraak voor een terugplaatsing op donderdag 6 juni. Super goed nieuws dus!

Aangekomen bij het VU voor de terugplaatsing zagen we op de echo dat het echt nog een zooitje was in me buik door de grote hoeveelheid follikels en de ivf arts daar gaf aan dat ze twijfelde of het wel een goed idee was om een embryo te plaatsen ivm het gevaar van overstimulatie. mocht je namelijk zwanger raken dan is de kans daarop namelijk nog groter en dat wil je echt niet.. maar omdat ze in ons eigen ziekenhuis wel groen licht hadden gegeven hebben ze toch de terugplaatsing gedaan.

Het embryo dat terug geplaatst werd was een 8 cellige topper en daarnaast waren er nog 6!! bevrucht.. die moeten nog wel even doordelen voordat ze de vriezer in kunnen dus of ze dat alle 6 gaan redden is nog even spannend.

Maar voor nu woont er een prachtig klein embryo in me buik die hopelijk lekker een maand of 9 blijft zitten, we gaan ervoor!

Liefs van Linds

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je