{{ message.message }}
{{ button.text }}

Positieve lichtpunten. Hoera een.... ?

Wanneer je wel even kunt genieten! Want dat is er niet veel bij wanneer je elke dag ziek bent door de HG, maar de lichtpuntjes zijn er.

Afbeelding blog 'Positieve lichtpunten. Hoera een.... ?' Achtergrond blur afbeelding

Ik noem ze de lichtpuntjes in het donker. Zoals een nacht met vallende sterren, of in dit geval een mooie volle maan die straalt. Het is en blijft donker, maar er is ook een mooi licht, waar je aandacht naartoe getrokken word. Bij iedere echo, krijg (en maak) ik foto's en een filmpje. Zodat ik thuis iets heb, om mij aan vast te houden. Want hoe rot ik mij ook voel, dan ben ik gelukkig. Voor mijn kindje heb ik alles over. Ja zelfs dit. Zelfs elke keer zweven op het randje van uitdrogen, zelfs soms niet meer weten waar ik het zoeken moet. Rot HG(hyperemesis gravidarum) En dan voel ik het weer even. Misschien scheelt het dat ik er al eentje heb rond lopen op de wereld. En weet wat het is om moeder te zijn, om je kind onvoorwaardelijk lief te hebben. 

Mijn dochter was als baby heel vaak ziek. We waren zo vaak in het ziekenhuis. Ze had astma, en de ene, na de andere longontsteking. Zo vaak heb ik gewenst om het van haar weg te nemen, over te nemen. En nu merk ik die moederlijke gevoelens tijdens zo een echo. Dan zie ik dat mijn baby het goed doet. Goed ontwikkeld, niets tekort komt. Dan ben ik gewoon eventjes gelukkig. 

Afgelopen zaterdag hadden we een echo. Om te kijken wat we krijgen: Een meisje, of een jongetje. Natuurlijk is het voornaamste, dat ons kindje gezond is. Maar zover we tot nu toe weten, is dat al uitgebreid bekeken in het AMC en is onze baby gezond. Gemiddeld, en volgens de arts is dat het meest wenselijk in een zwangerschap. Uniek doen mag een baby na de geboorte, volgens de arts! Kortom een echo, ik was benieuwd. 

En we krijgen een meisje erbij. Mijn dochter van 11: "YES, YES, Een zusje! YES!!!!" Mijn vriend was vooral overrompeld en trots, en blij toen ze vlak voor we het hoorde vroeg: "welke achternaam heeft het kindje?" Hij zegt niks, dus ik spel zijn achternaam. "Ja schat, jou baby, die in mijn buik groeit". Wat een heerlijk moment, en wat voelt het fijn zo met elkaar. We zijn gelukkig met onze kleine prinses! 

Nu deze warme dagen maar eens door zien te komen... 
Het gevecht tegen uitdrogen is moeilijker dan normaal op dit soort dagen. Maar ik doe het voor mijn meisje. 

*Tip: Wanneer je een zware zwangerschap hebt bijvoorbeeld door HG, maar kan ook door andere redenen zijn. Is het heel fijn om de echo's te fotograferen met je telefoon of een fotocamera. En een filmpje te maken van de echo zelf. Dan heb thuis ook iets om jezelf aan vast te houden. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je