{{ message.message }}
{{ button.text }}

Pfff... heerlijke tafelmomentjes met kids

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik vind het reuze gezellig met het hele gezin aan tafel maar ook doodvermoeiend! Soms (heel soms) mogen de kids frietjes voor de televisie eten en dan betrap ik mezelf erop dat ik het zooo fijn en rustig vind dat ik denk... Misschien vaker doen? NEEEEE dat kan echt niet! Ik heb me altijd voorgenomen om gezellig met z'n allen gemoedelijk aan tafel te zitten met het hele gezin.

Frustrerend

Gezond eten is, net als het 'gezellig' met z'n allen aan tafel eten, ook echt heel belangrijk voor mij. Maar dit is af en toe erg frustrerend want mijn kids vinden gezond eten nu eenmaal niet zo heel lekker. Wanneer ik drie kwartier (!) in de keuken heb staan zweten om een kunstwerkje van groente, visje en gekookte aardappeltjes neer te zetten en mijn oudste dwerg roept BAHBAH, moet ik geregeld tot 10 tellen... Gevolgd door het feestje na het eten, opruimen... De stukken wortel tussen de vloer uitkrabben en spinazie-spetters van het plafond afstomen.

Foodtrends voor hippe mama's

Op het schoolplein wordt ik er mee doodgegooid, alle hippe mama's geven hun kindjes gedroogde cranberry's en goiji bessen mee naar school. En mijn kids? een ouderwetse sultana. Net als ze 's avonds ouderwetse aardappelen krijgen in plaats van pastinaak en broccoli in plaats van pompoen quinoa. Toch maar eens in gaan verdiepen misschien? Wellicht roepen mijn monstertjes geen BAHBAH bij het krijgen van zoete aardappels met kokosolie en chiazaad...

Ritueeltjes

Oke het lijkt nu alsof ik alleen maar aan het zeuren ben maar dat is natuurlijk niet de bedoeling ;) We hebben met het gezin ook vaak hele leuke momenten aan tafel. Zo ook ons 'smakelijk eten' ritueel. Dit deed ik vroeger thuis al dus dat maakt het extra leuk... Iedereen pakt elkaars handje vast en we zingen het liedje 'smakelijk eten, hap hap hap, slok slok slok'. Daarna applausje voor jezelf en aanvallen (of het eten afkeuren natuurlijk) haha.

Ik ben niet zo van het delen van mijn kids op internet maar kwam wel een vergelijkbare video tegen (en ook een hele leuke!). Dit tafereel is heel herkenbaar bij ons thuis... Watch and laugh!

Maar ben ik hierin de enige? Mijn man vind dat ik een beetje overdrijf en ook bij vriendinnen hoor ik het niet zo vaak terug. Hoe zit dat bij jullie? Vinden jullie het EN gezellig tafelen EN verantwoord eten neerzetten EN zelf ook nog relaxed zijn ook niet reuze moeilijk?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je