{{ message.message }}
{{ button.text }}

Peuterzaal, van 11 naar 33 uur per week

Onze dochter heeft nu 11 uur opvang verdeeld over 4 dagen. Vanaf maandag heeft ze 33 uur opvang verdeeld over 3 dagen!!! Woah

Afbeelding blog 'Peuterzaal, van 11 naar 33 uur per week'

Ik heb al eerder geschreven over uitbreiding uren peuterspeelzaal (hierna psz) voor mij dochter. De kinderpyscholoog, kinderarts, en psz kwamen hiermee vanwege het slaapgedrag van onze dochter. Alleen zelf betalen is geen optie. Wij hebben namelijk 0 euro aan officieel inkomen en mijn inkomen is 0, en mijn man heeft alleen studiefinanciering. Dus 8.16 per uur betalen, nee dankje! Dus het ziekenhuis en de psz heeft een aanvraag ingediend bij de gemeente. Zoiets duurt normaal gezien 6 tot 8 weken voor goedkeuring of afkeuring dus als het goed gekeurd zou worden dan beginnen we eind februari met de proef van 6 weken. Kijken of het werkt. 

Goedkeuring in 2 werkdagen!

We hebben goedkeuring gekregen in 2 werkdagen tijd. 22 december per mail contact gehad en 23 december was alles al geregeld. De gemeente heeft zelfs geen indicatie gegeven voor 6 weken maar voor 52 weken. Ze schrokken van de hele situatie en vinden het volkomen normaal dat zij voor de kosten gaan opdraaien. naja hun?? Nee het is de overheid. Als het namelijk goedgekeurd zou worden in 2014, draait de overheid voor de kosten op, en per 1 januari draait de gemeente Eindhoven voor de kosten op. Nu snappen jullie vast wel waarom het zo snel is goed gekeurd. 

Maandag beginnen we al!! 

Wij hebben al die tijd gedacht, eind februari beginnen we met de proef, maar nu het is zo snel is goedgekeurd beginnen we maandag al! Haar normale ritme was, Ma en di van 8.30 tot 11.30 en wo en do van 8.30 tot 11.00. In de middag uren sliep ze en savonds was ze nog beetje actief maar ging al snel weer slapen. Nu wordt haar ritme officieel op de lijst ma, di, vrij van 7.30 tot 18.30 WOAH!! 11 uur per dag! Wacht even. Ze had normaal 11 uur per week, nu ineens per dag?? Voor 3 dagen in de week?? Ehm okay, i guess! De tijden dat ik haar laat gaan is van 8.30 tot 17.00 Vind ik lang zat, de pyscholoog ook en zo kunnen we zien of dit haar gaat breken breken, of breken helpen. Het is afwachten maar ben nu wel terughoudend. 

Dutjes daar

Ze gaat ineens daar der dutje doen, en ze laten haar niet slapen zolang ze zelf wilt. nee ze maken haar wakker (poging tot, ons is het nooit gelukt) na ongeveer 3 uur slapen. Kijken of ze daarna wakker kan blijven en of ze actief word of gewoon een slap mutsje blijft. Ik ben benieuwd.....heb er zin in....maar ook angst voor wat als dit haar helemaal kapot maakt. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je