{{ message.message }}
{{ button.text }}

Peuter overstuur en 28 weken +5 dagen zwanger

Vanmorgen hoorde ik een hoop gegil voordat Jasper bij mij werd afgeleverd. Blijkbaar was er nu al strijd ontstaan met zijn vader.

Afbeelding blog 'Peuter overstuur  en 28 weken +5 dagen zwanger '

Ik dacht nog, was het nou echt al nodig om nu al in een machtstrijd terecht te komen om waarschijnlijk niets? (Later bleek dat hij niet wilde eten maar dat wel moest). 

Ondertussen zit ik zelf te luisteren naar een krijsend kind dat probeert zichzelf overstuur te houden. Met redelijk succes. Ik zit in de negeer stand te wachten tot hij weer gekalmeerd is. Geen negatieve aandacht heb ik bedacht. Ook omdat dat me nu het beste uit komt. Maar vooral omdat hij geleidelijk aan steeds minder lijkt te accepteren dat de volwassene het voor het zeggen heeft. Misschien zijn de terrible two's bij ons op z'n 3e begonnen. Ik vind nog steeds dat je niet overal een confrontatie van moet maken. Wel of niet eten vind ik een lastige bijvoorbeeld. Een kind dwingen te eten kan nogal averechts werken, zowel op korte als op lange termijn.

 ben ik nog steeds volop zwanger. Vannacht bij elke wenteling wakker door pijntjes, en ik wentel aardig wat. Verder geen bijzonderheden. De bijna 39 weken geven aan dat het dichterbij komt maar ik kan me er nog niet echt een voorstelling bij maken.  Daarbij denk ik bij elk pijntje 'nee, ik wil niet!' Hoewel ik af en toe ook wel bewust probeer in de 'ik ga dit kunnen en ontspannen helpt het best' modus te komen. 

O Jasper vraagt nu om troost. Boosheid is weg. Eens kijken of we het weer goed kunnen maken en er een sorry uit krijgen...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je