{{ message.message }}
{{ button.text }}

Part-time single moeder

Dat het zwanger zijn zo zwaar kon zijn heb ik zeker onderschat. En als je er ineens alleen voor staat komt alles dubbel binnen.

Afbeelding blog 'Part-time single moeder'

Het is eind mei 2016 en goede vrienden van ons komen langs met hun dochter. Na deze gezellige avond begint het bij ons ook te kriebelen. Zullen wij niet een gezinnetje beginnen? Ja leuk, maar Mees gaat op uitzending naar Irak. 

Na veel wikken en wegen besloten om het te proberen. Na jaren aan de pil en ritalin zullen we vast niet in 1x zwanger worden. Maar hoe kan het ook anders. Een marinier mag niet missen, de 1e keer is raak en na 4 maanden zwangerschap gaat Mees weg. Geen buik te zien en op misselijkheid na niets gemerkt van de zwangerschap. Kwam dat even hard aan toen na een week alleen zijn ik een onwijs lage bloeddruk kreeg en pijn aan mijn bekken. 

De dagen verstreken en veranderden in weken. Waar Mees alleen via Skype kon kijken voelde ik mijn buik groeien, alleen ik maakte de 1e trappen mee. Alleen ik hoorde het hartje goed kloppen. Ik alleen was in het ziekenhuis toen ik de hele dag niets voelde. Hoe eenzaam is het leven als mariniersvrouw dacht ik. Zou ik dit hebben vol gehouden als ik niet zwanger was? Ondertussen groeit mijn buik zo hard dat ze de kleine in de gaten gaan houden hij groeit wel erg hard en ik kan zo langzamerhand niet meer lopen. 

Al met al fysiek dus k*t en geen man die mij eventjes helpt. Maar hoewel het fysiek zwaar was heeft het mentaal ook een afdruk achter gelaten want hoe vaak heb ik wel niet de oordelende blikken gehad van mensen die dachten dat ik 16 and pregnant was en hoeveel mensen niet asociaal vroegen of het er geen 2 waren of had ik anders geen suiker  want ja zo dik dat kan niet anders dan dat. 

Tot Mees eindelijk weer thuis was, we nog een maand genoten hebben van die buik en na een heftige retesnelle inleiding we na 4 uur onze zoon in de armen mochten sluiten. En toen konden al die blikken, pijntjes en het gemis van Mees me gestolen worden.

Eindelijk zijn we compleet!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je