Snap
  • Zwanger

Part-time single moeder

Dat het zwanger zijn zo zwaar kon zijn heb ik zeker onderschat. En als je er ineens alleen voor staat komt alles dubbel binnen.

Het is eind mei 2016 en goede vrienden van ons komen langs met hun dochter. Na deze gezellige avond begint het bij ons ook te kriebelen. Zullen wij niet een gezinnetje beginnen? Ja leuk, maar Mees gaat op uitzending naar Irak. 

Na veel wikken en wegen besloten om het te proberen. Na jaren aan de pil en ritalin zullen we vast niet in 1x zwanger worden. Maar hoe kan het ook anders. Een marinier mag niet missen, de 1e keer is raak en na 4 maanden zwangerschap gaat Mees weg. Geen buik te zien en op misselijkheid na niets gemerkt van de zwangerschap. Kwam dat even hard aan toen na een week alleen zijn ik een onwijs lage bloeddruk kreeg en pijn aan mijn bekken. 

De dagen verstreken en veranderden in weken. Waar Mees alleen via Skype kon kijken voelde ik mijn buik groeien, alleen ik maakte de 1e trappen mee. Alleen ik hoorde het hartje goed kloppen. Ik alleen was in het ziekenhuis toen ik de hele dag niets voelde. Hoe eenzaam is het leven als mariniersvrouw dacht ik. Zou ik dit hebben vol gehouden als ik niet zwanger was? Ondertussen groeit mijn buik zo hard dat ze de kleine in de gaten gaan houden hij groeit wel erg hard en ik kan zo langzamerhand niet meer lopen. 

Al met al fysiek dus k*t en geen man die mij eventjes helpt. Maar hoewel het fysiek zwaar was heeft het mentaal ook een afdruk achter gelaten want hoe vaak heb ik wel niet de oordelende blikken gehad van mensen die dachten dat ik 16 and pregnant was en hoeveel mensen niet asociaal vroegen of het er geen 2 waren of had ik anders geen suiker  want ja zo dik dat kan niet anders dan dat. 

Tot Mees eindelijk weer thuis was, we nog een maand genoten hebben van die buik en na een heftige retesnelle inleiding we na 4 uur onze zoon in de armen mochten sluiten. En toen konden al die blikken, pijntjes en het gemis van Mees me gestolen worden.

Eindelijk zijn we compleet!

6 jaar geleden

Ze heeft ook nooit gezegd dat hij ander werk moet gaan zoeken zie jij dat ergens staan Amber? Hier ook "part-time single mom". ( althans het voelt wel zo). Ook ik heb een kindje met een marinier en ik weet wat je bedoeld/voelt. Mn kleintje is nu 5 maanden. Wat een verschil he, als hij weg is met kind of zonder kind? Ik vind in ieder geval van wel. Ik heb het onderschat. Misschien vind je het fijn om te stoeien met woorden met iemand die nu in dezelfde situatie zit als jij.... Ik noem geen namen... IK! Je kan me vinden op Facebook onder Alyssa Kranenburg.

6 jaar geleden

Ze heeft ook nooit gezegd dat hij ander werk moet gaan zoeken zie jij dat ergens staan Amber? Hier ook "part-time single mom". ( althans het voelt wel zo). Ook ik heb een kindje met een marinier en ik weet wat je bedoeld/voelt. Mn kleintje is nu 5 maanden. Wat een verschil he als hij weg is met kind of zonder kind? Ik vibd in ieder geval van wel. Ik heb het onderschat. Misschien vind je het fijn om te stoeien met wooeden met iemand die nu in dezelfde situatie zit als jij.... ???? Je kan me vinden op Facebook onder Alyssa Kranenburg.

6 jaar geleden

Hoi, Nou amber de reactie vind ik nog al fel. Waarom is die reactie te ver? Dat is haar gevoel en op dat moment voelde ze zich zo. Niemand kan bepalen of een gevoel correct is of stom wand alleen de gene die het schrijft vertelt hoe het voelt en dat kan voor iedereen anders zijn. En snap dat je denkt van ik zit al jaren aan de pil en 9 van de 10 x is het idd niet in 1 keer raak. Maar geluk bij een ongeluk bij jullie wel Okal was het niet zo gepland. Maar ik heb wel 1 ding goed geleerd er valt niet altijd te plannen ???? Tuurlijk er zijn genoeg alleen staande moeders sommige die er voor kiezen en sommige was het hun keuze zeker niet. Net als bij jou het niet je keuze was om het vanaf het begin alleen te moeten doen het is iets bijzonders en wil je zoveel mogenlijk delen met je partner. Ik zou er niet aan moeten denken het op zo een moment alleen te moeten / kunnen doen. Maar jullie wondertje is er nu en geniet er lekker van. Heel veel geluk liefde en gezondheid gewenst.

6 jaar geleden

Sorry ook partime single mam.. Waar heb je het over. Samen ging je voor een kleine en dat je man in het leger werkt ja dat is nu eenmaal zo. Betekent niet dat hij ander werk moet zoeken hoor maar je wist het van re voren. Er zijn zoveel meer beroepen waar in de man in de kost zit. Maar om je zelf partime single mama te noemen is wel een stap te ver.