{{ message.message }}
{{ button.text }}

Papa en mama geworden van ons dappere vechtertje VIEVE

Deel 3: Leven en overleven in de onzekerste periode ooit. Leven tussen vrees en hoop. We vechten met z'n drieën.

Afbeelding blog 'Papa en mama geworden van ons dappere vechtertje VIEVE'

Na ons bezoek aan het AZM en het spuitje voor de longrijping, heb ik amper geslapen. Boos, verdrietig, teleurgesteld en klaar met vechten. Elk scenario is gewoon te erg. Alleen hoe erg dat is de vraag. We zijn zo machteloos. We halen die 24 weken, maar Joeksie heeft het zwaar en dan is het ook nog maar eens de vraag, heeft ze straks überhaupt kans op een leventje dat ook kwaliteit heeft? Onze grootste wens, onze liefde bezegelen met een wondertje, was niet zo makkelijk als gedacht. Het werden vijf lange jaren, vol tegenslagen, waaronder de miskraam in augustus 2014. Wat een verdriet. Uiteindelijk zijn we dan via IVF zwanger en dan gebeurd er dit. Hoop en vrees daar hebben we die laatste tijd ingeleefd. Wat de mooiste tijd van ons leven zou moeten zijn, is de grootste nachtmerrie geworden. Wanneer worden we wakker uit deze boze droom? Joeksie blijft vechten. Maar ik kan niet meer vechten na het slechte nieuws. Ik ben op lichamelijk maar ook geestelijk. Die nacht heb ik op Joeksie haar kamertje gelegen. Intens verdrietig, alles is klaar voor haar komst. Grote kans dat ze zit nooit gaat zien, dat doet pijn. Heel de nacht tegen Joeksie gepraat, als ze klaar met vechten is, mag ze gaan. Ik hoop dat de natuur die keuze dan maakt en dat Jules en ik die nooit hoeven te maken. Toch heb ik voor actief beleid gekozen met Jules want we zijn het ons vechtertje verschuldigd, zij heeft namelijk keihard gevochten de afgelopen weken. Ik ben bang voor wat komen gaat, wat kunnen we nog aan? Die onzekerheid is killing. Ik ga mijn koffer pakken, mijn koffer niet voor een mooie vakantie, maar voor wellicht de ergste reis van mijn leven. Bestemming onbekend. De eerste nacht in het AZM.Na een dag vol emoties, heeft het een beetje een plekje gekregen en gaan we met alle hoop voor actief beleid. Vandaag het tweede spuitje gehad voor de longrijping.Nu is het elke dag spannend, want ze gaan elke dag een CTG filmpje maken om te kijken hoe Joeksie het heeft in mijn buik. Is haar hartritme niet consequent dan wordt ze accuut gehaald.

2 juli D-Day, CTG filmpje werd genomen, het hartje van Joeksie klonk als een galopperend paard, helaas zakte het steeds na 5 minuten weg. De verpleegster en de gynaecoloog kwamen met het echo-apparaat kijken. Joeksie had het echt zwaar en haar hartje viel steeds weg. Ik kreeg een spoed keizersnee. Er was geen moment om me zenuwachtig of druk te gaan maken, het was gewoon zo. We gaan vandaag papa en mama worden. Allerlei emoties gierden door ons lijf.

IMG_9798_1476897822.PNG

Daar lag ik dan op de OK. Jules is er de hele tijd bij geweest. Ik was alleen maar bezig met overleven en vechten. Na 10 minuten vroegen ze of ik Joeksie wilde zien Ze kwam er levend uit. Ik was zo blij en trots op ons vechtertje. Ze heeft zo hard gevochten de afgelopen weken, ze wilde dat wij haar gingen zien. Jules mocht met Joeksie mee. De kinderarts ging haar meteen aan de beademing leggen, in de couveuse en aan de infusen. Jules heeft mooie foto's gemaakt van ons wondertje. Ze heeft zelfs haar ogen open kwam hij trots vertellen en liet mij de foto zien. De gynaecoloog en de arts waren nog steeds met mij bezig op de operatietafel. Jules pendelde tussen mij en onze dochter. Ik werd na 40 minuten naar de uitslaapkamer gebracht en Jules mocht met onze dochter mee. We zijn papa en mama, ik was zo ontzettend trots. Op 2 juli 2-16 om 16.57 is onze dochter geboren. Ze woog 440 gram en ze was ontzettend klein, maar dapper. De keizersnee was zonder complicaties gegaan gelukkig. Het duurde een eeuwigheid voordat Jules bij me op de uitslaapkamer was. Toen hij er was, gingen we de opa's en oma's bellen, ooms en tantes en onze vriendjes en vriendinnetjes. Onwerkelijk maar zo ontzettend trots. We zijn papa en mama van Vieve Joeksie Ayu Toebosch!

Trots op ons kleine vechtertje! Het blijft spannend en onzeker, maar wat nu telt we zijn PAPA en MAMA! Onze grootste wens is uitgekomen! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je