{{ message.message }}
{{ button.text }}

Paniek! Een PID wat heeft dit voor gevolgen?

Afbeelding blog 'Paniek! Een PID wat heeft dit voor gevolgen?' Achtergrond blur afbeelding

We waren nog nauwelijks bijgekomen van onze eerste afspraak in het ziekenhuis, en ik kreeg buikpijn. Na een leuke dag met vriendinnen op het water met aansluitend een BBQ kreeg ik enorme buikpijn. Die nacht was ik alleen thuis en ik dacht dat het aan het eten lag. 

Midden in de nacht werd ik badend in het zweet wakker en voelde me beroerd, hoge koorts bleek ik te hebben. Snel paracetamol in innemen en verder slapen. We zouden op ons neefje van 1 passen en ik keek er zo naar uit dat ik de oppasdag gewoon door liet gaan. Lijkbleek en moe heb ik de dag doorstaan. Mijn moeder kwam 's avonds eten en gaf aan dat ze zich zorgen om mij maakte. Zelf ben ik verpleegkundige, ik werk op de spoedeisende hulp en heb dan ook al snel dat ik denk dat alles wel mee valt.

's Avonds heeft mijn vriend mij mee gesleept naar de huisartsenpost. Aldaar werd ik gelijk doorgestuurd, nadat natuurlijk eerst een zwangerschapstest werd gedaan. Met lichte tegenzin ging ik naar de spoedeisende hulp, ik werd sterk verdacht van een blindedarmontsteking. Daar lag ik dan, op een kamer bij mijn eigen collega's. Super lief waren ze voor me en de bloedonderzoeken werden snel ingezet. Ik zei nog tegen mijn vriend met een uurtje kunnen wij naar huis. 

Helaas, de mededeling werd dat mijn ontstekingswaarden sterk verhoogd waren en dat ik moest blijven. Meteen kwamen de zorgen. Een ontsteking in mijn buik, net nu wij zo graag zwanger willen worden en mijn vriend al een probleem heeft. Mijn vriend probeerde mij rustig te houden maar mijn gedachten werden alle kanten op geslingerd. Het was nacht waardoor vervolgonderzoeken moesten wachten tot morgen dus ik zou die nacht niet gerustgesteld worden. 

Na een nacht zonder slaap begonnen de onderzoeken, eerst een echo van mijn buik, hierop leek alles in orde en geen aanwijzing voor een ontsteking. Vervolgens een MRI, een CT scan wilde ze niet maken ivm onze kinderwens en straling dat schadelijk is voor onder andere je geslachtsorganen. Hierop was mogelijk een abces bij mijn eierstok of baarmoeder te zien. 

Direct doorgestuurd naar de gynaecologie. Die stoel waar ik eerder over vertelde met die beensteunen werd nu door mij bezet. Voor het eerst kreeg ik een inwendige echo. Onwijs ongemakkelijk lag ik daar. Het goede nieuws was dat het abces een cyste bleek te zijn die bij mijn eisprong kon passen. Alleen werd ik ook sterk verdacht van een PID, pelvic inflammotary disease, een ontsteking in het kleine bekken wat tot de geslachtsorganen behoort. WHY?? Waarom zit het zo tegen, net nu wij zo graag ouders willen worden. 

Ik heb direct meerdere antibiotica kuren gekregen om de ontsteking te remmen. Of het blijvende gevolgen gaat hebben weten wij pas later. De eerste vervolgecho's na de ontsteking lijken goed te zijn. De cyste is verdwenen en aan mijn baarmoeder zijn geen gekke dingen te zien. Echter zou het kunnen dat mijn eileiders schade hebben opgelopen. Dit kan pas onderzocht worden als wij verder in het vruchtbaarheidstraject zitten. Tot die tijd hopen wij maar dat alles goed is en zal er altijd een zekere spanning aanwezig zijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je