{{ message.message }}
{{ button.text }}

Organiseren - Adoptie

De eerste informatiebijeenkomst is voorbij en we kregen goed nieuws! Maar toch ook wat zorgen...

Afbeelding blog 'Organiseren - Adoptie' Achtergrond blur afbeelding

Nadat we tijdens de voorlichtingsbijeenkomst van Stichting Adoptievoorzieningen te horen kregen dat we eerder zouden beginnen met de cursus en dat dit zelfs een half jaar eerder kon zijn, waren we blij. Maar tegelijkertijd maakte ik me ook een beetje zorgen om het financiële plaatje.

Dus thuis ben ik aan de slag gegaan met een excelletje met daarin de huidige spaarstand en wat we kunnen sparen elke maand. Dit doorgetrokken tot mei 2017 en juli 2017 en rekening gehouden met een extra spaarpotje voor onderhoud aan het huis en andere onvoorziene uitgaven.

Het goede nieuws is dat het voor ons niet uitmaakt of we in mei of juli 2017 toestemming krijgen, we zijn er dan financieel klaar voor (voor zover dat kan). We moeten dan wel echt het maximale sparen dus geen impulsaankopen of vakanties voor ons tot die tijd. Dat is natuurlijk niet erg. Het gaat niet alleen om de kosten van het adoptieproces (adoptiebureau NL, adoptiebureau USA), maar ook de kosten voor de 5-daagse cursus en de reis naar de USA en het verblijf daar.
A New Way en het gezin dat we daar hebben ontmoet gaven aan dat je minimaal 3 weken in de USA moet zijn om alle zaken te regelen, maar dat je er beter 4 weken van kan maken, want die tijd met z’n 3-en krijg je nooit meer. Het is zo’n apart moment van samenkomen en wennen aan elkaar en het is fijn om even samen in zo’n coconnetje te zitten.

Daarnaast gekeken of ik verlof krijg na adoptie en dat krijg ik (4 weken), maar mijn man maar liefst 3 dagen. Zo krom! De adoptievergoeding is verdwenen, niets af te trekken van de belasting. Dat is allemaal niet erg, maar gewoon goed om te weten zodat we voorbereidt zijn.
En ik ben vast aan het kijken naar voorbeeld boeken, want ergens moeten we een ‘dit -zijn-wij-please-pick-us’ boek gaan maken. Ik neem dus regelmatig mijn fototoestel mee om zometeen een kijkje in ons leven te kunnen geven.

Waar ik me soms nog niets van dit alles voor kan stellen, verlang ik soms toch al naar dat cocoon-moment. Klinkt vreemd hè, maar ik kan het niet uitleggen

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je