{{ message.message }}
{{ button.text }}

opvang

gastouder of kinderdagverblijf

Afbeelding blog 'opvang'

Ik ben benieuwd wie van jullie gebruik maakt van een gastouder ipv een kinderdagverblijf en hoe dat bevalt. Ik twijfel nl tussen deze vormen van opvang en heb in mijn omgeving alleen ouders die gebruik maken van een kinderdagverblijf. Ik ben erg benieuwd hoe een gastouder wordt ervaren en wat in de praktijk de voor- en nadelen zijn.

Mijn voorkeur op dit moment gaat uit naar een gastouder, voor mij omdat;

  • Persoonlijke opvang, kleine groepjes kinderen, veel aandacht.
  • Omdat de opvang in een normaal huis plaatsvindt, lijkt dit veel op thuis.
  • Gastouders zijn vaak heel flexibel, en kunnen bijvoorbeeld ook een keertje koken voor je kind of je kind thuisbrengen of een dag wisselen.
  • Een gastouder is goedkoper dan de crèche

Morgen de eerste twee gesprekken met gastouders, hebben jullie nog tips over welke vragen ik moet stellen?

Ik vind het belangrijkste dat de zogenaamde "klik" er is. Maar ik wil toch graag een lijsje maken met vragen maken waar we tijdens het gesprek op terug kunnen vallen.

Wat vinden jullie nu vragen die je echt zou moeten stellen. Natuurlijk is dat ook wel een beetje persoonlijk, maar wat is voor jullie belangrijk?

Ik vind het nog erg moeilijk om me een beeld te vormen van wat ik straks ( we praten over maart 2014 als de kleine ongeveer 3 maanden is ) belangrijk vind voor mijn kindje, het is tenslotte mijn eerste en ik heb verder geen ervaring met baby's of de opvoeding van kleine kinderen.

Alvast bedankt voor de reacties!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je