Snap
  • Zwanger
  • post

opvang

gastouder of kinderdagverblijf

Ik ben benieuwd wie van jullie gebruik maakt van een gastouder ipv een kinderdagverblijf en hoe dat bevalt. Ik twijfel nl tussen deze vormen van opvang en heb in mijn omgeving alleen ouders die gebruik maken van een kinderdagverblijf. Ik ben erg benieuwd hoe een gastouder wordt ervaren en wat in de praktijk de voor- en nadelen zijn.

Mijn voorkeur op dit moment gaat uit naar een gastouder, voor mij omdat;

  • Persoonlijke opvang, kleine groepjes kinderen, veel aandacht.
  • Omdat de opvang in een normaal huis plaatsvindt, lijkt dit veel op thuis.
  • Gastouders zijn vaak heel flexibel, en kunnen bijvoorbeeld ook een keertje koken voor je kind of je kind thuisbrengen of een dag wisselen.
  • Een gastouder is goedkoper dan de crèche

Morgen de eerste twee gesprekken met gastouders, hebben jullie nog tips over welke vragen ik moet stellen?

Ik vind het belangrijkste dat de zogenaamde "klik" er is. Maar ik wil toch graag een lijsje maken met vragen maken waar we tijdens het gesprek op terug kunnen vallen.

Wat vinden jullie nu vragen die je echt zou moeten stellen. Natuurlijk is dat ook wel een beetje persoonlijk, maar wat is voor jullie belangrijk?

Ik vind het nog erg moeilijk om me een beeld te vormen van wat ik straks ( we praten over maart 2014 als de kleine ongeveer 3 maanden is ) belangrijk vind voor mijn kindje, het is tenslotte mijn eerste en ik heb verder geen ervaring met baby's of de opvoeding van kleine kinderen.

Alvast bedankt voor de reacties!

10 jaar geleden

Hoi, Wat fijn dat jullie een goede gastouder hebben gevonden. Een van mijn beste vriendinnen bracht haar kinderen ook naar een gastouder en was heel tevreden. Waarom zij uiteindelijk toch is over gegaan naar een kdv is het feit dat haar gastouder in verwachting bleek te zijn en (uiteraard) ook recht had op zwangerschapsverlof. Deze 4 maanden moest zij zef iets anders regelen. Wat iet handig is wanneer je er 3 dagen in de week gebruik van maakt. Hetzelfde geldt voor de vakanties. Op een kdv is er altijd opvang in geval van soortgelijke situaties. Op zich hoeft het geen probleem te zijn, maar misschien is het wel handig om te bespreken hoe 'jouw' gastouder daar mee omgaat. Succes met je keuze!

10 jaar geleden

Wat fijn!!!!!

10 jaar geleden

Nou ik kan jullie mededeling dat er een van gisteren onze voorkeur heeft. En helemaal waar, je kan vragen stellen wat je wil, maar je moet idd een gevoel met zo iemand hebben. En het moet aansluiten bij hoe je zelf bent! En die klik hebben we bij een gevonden!!!!!

10 jaar geleden

Wij hebben heel bewust gekozen voor een Kinderdagverblijf, omdat een gastouder vaak schoolgaande kinderen heeft en ik vind het gewoon niet prettig dat de kleine dan zo in dat ritme mee moet, halen, brengen, zwemles, dat soort dingen. Mijn jongste moet nu natuurlijk ook mee als we de oudste gaan halen en brengen, maar ik vind het verre van ideaal. Ze kunnen niet echt lekker een slaapje doen en het is zo'n gehaast. Mijn zoon heeft op twee KDV gezeten in verband met een verhuizing, de eerste was geweldig. De tweede niet , helaas. Veel te kleinschalig en veel te weinig kinderen van zijn leeftijd, dus ja ook dat is niet altijd ideaal... Succes met jouw keuze!