Snap
  • Zwanger

Op zoek naar een zaaddonor

De knoop is doorgehakt, ik heb mijn ouders verteld over mijn wens en kan nu op zoek naar een geschikte zaaddonor

En dan wordt het toch wel een beetje spannend. Want nu zoek ik contact met iemand die ik eigenlijk helemaal niet ken maar die hopelijk toch de 'vader' van mijn kind gaat worden. Niet dat hij hierin een rol gaat spelen maar toch. Het is ook een stukje vertrouwen dat je moet hebben want je weet niet wat voor vlees je in de kuip hebt en of iemand wel of geen kwade bedoelingen heeft.

Er zijn verschillende site's waar je donoren kunt zoeken. Er staan best veel advertenties op en er waren er een stuk of 5 die me écht aanspraken. Wie niet waagt, wie niet wint! Ik heb ze alle 5 gemaild. Wie weet krijg ik er van 4 geen reactie terug dus ik heb m'n kansen gegrepen.

En het klopte wel, want ik heb er 5 gemaild, en ik kreeg er van 3 een reactie terug, waarvan er laten nog maar 2 overbleven. Ik heb met beide mailcontact gehad en ze spraken me beiden erg aan, maar je moet uiteindelijk toch een keuze maken. Daar zijn wel een aantal mails overheen gegaan.

2 donoren die wilden doneren, wat een rijkdom dat je zelfs nog keuze hebt!

Donor 1 was in de 20, had 1 donorkindje en geen eigen kinderen. Woonde 30 minuten bij mij vandaan dus een kleine kans dat ik hem tegen zou komen. Stuurde mij een foto maar was niet echt mijn type donor wat ik zocht. Maar, we houden contact want wat als donor 2 niet verder wil, dan moet je toch iets.

Donor 2 was achter in de 30, had 2 donorkindjes en 2 eigen kindjes. Woonde 40 minuten bij mij vandaan. Stuurde mij geen foto van zichzelf, wel als baby, en stuurde mij foto's van zijn 2 prachtige dochters. Een man die meiden kan maken! Klinkt heel cliché dat mensen zeggen over het geslacht dat ze liever hebben dat het gezond is, maar ik had toch wel een lichte voorkeur voor een meid. Ook met hem contact blijven houden. Zijn advertentie sprak me ook het meeste aan: want hij wilde helpen met het realiseren van een onvervulde kinderwens. HBO opgeleid, had alle papieren wat betreft SOA testen, semenonderzoek (analyse van sperma). Hij zocht geen vaderrol maar wilde een wensmoeder/wensouders helpen.

Mijn voorkeur ging uit naar donor 2. Over het contact lees je meer in mijn volgende blog

6 jaar geleden

Hoi NIKI, helaas mag ik zijn identiteit niet kenbaar maken maar je maakt me nu wel heel nieuwsgierig! Zou t zo zijn? Dan zou dat wel heel toevallig zijn :-). Heeft hij je ook een babyfoto gestuurd? Misschien kunnen we er op die manier uitkomen! Ik ben ook wel nieuwsgierig naar het halfbroertje en -zusje! Misschien dat we in contact kunnen komen?

6 jaar geleden

WoW, ik ben stiekem erg benieuwd naar zijn naam. Dit klinkt exact als onze donor.. Echt alles klopt!