{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op weg naar jou of niet

Een kijkje in mijn leven waarin de vraag staat of we wel of geen kinderen willen of kunnen krijgen.

Afbeelding blog 'Op weg naar jou of niet' Achtergrond blur afbeelding

We zitten in een sushirestaurant aan de andere kant van de wereld. We hebben dit onderwerp al vaker besproken. Jij hebt altijd gezegd dat je geen kinderen wilt. Ik heb altijd gezegd dat ik ze wel wil. We hebben hier al meerdere tranen over gelaten. We zijn stapel gek op elkaar, zouden ook niet zonder elkaar willen leven. Alleen hierin kunnen we geen compromis sluiten. 

Ik heb ook zo mijn twijfels gekregen. Wil ik kinderen omdat het zo hoort of omdat ik het echt wil, en waarom dan? Het zal zwaar worden, ons leven op de kop met een kindje, wil ik dat wel? We hebben het toch goed zo? we kunnen dit soort prachtige reizen maken zoals we nu aan het doen zijn. We kunnen gaan en staan waar we willen. Maar toch kriebelt het. 

Toen vrienden van ons moeizaam kinderen konden krijgen vroegen we ze waarom ze zover door gingen. Ze gaf aan dat ze niet alleen wilde blijven. Ze voelde zich niet compleet zonder kind. Ik begreep dat toen niet. Het is altijd maar de vraag wat voor band je krijgt met je kind. Misschien emigreert hij wel naar de andere kant van de wereld, dan ben je weer alleen. Ik zag het op mijn werk. Oudere mensen die geen kinderen hebben zijn eenzamer. Maar ja, diegene die ze wel hebben zien ze ook niet wekelijks. Maar wel iets om naar uit te kijken... Ik ben het beter gaan begrijpen. Uitleggen kan ik het niet.

De afgelopen tijd ben je wat minder standvastig, van absoluut niet ben je nu naar hoeft niet perse. En nu hier aan de andere kant van de wereld geef je aan dat je het wel wil proberen. Niet nu gelijk, over een tijdje, even aan het idee wennen, zeg je. Ik ben al dol gelukkig dat je het wilt. Er zijn wel afspraken gemaakt. We gaan niet alles op alles zetten om een kindje te krijgen. Onderzoeken zijn prima, maar ons kindje komt niet uit het lab. Mochten we samen geen kinderen kunnen krijgen dan kan ik daar ook mee leven. 

We besluiten dat ik in september stop met de pil. Nog een half jaar wachten kan er ook nog wel bij. Ik maak me geen illusies, het zal daarna ook wel even duren voordat mijn hormoon huishouding weer op orde is na 15 jaar pil gebruik.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je