Snap
  • Zwanger
  • tijd
  • verloskundige
  • lijstje
  • kop

Op mijn kop gekregen van de verloskundige....

Toen ik bij de verloskundige was voor controle bij 39 weken zwanger ging alles goed, op één ding na; mijn vluchtkoffertje stond nog niet klaar! Ik kreeg dan ook een beetje op mijn kop. Omdat onze oudste 13 dagen te laat was had ik niet het gevoel dat het al heel snel zou gaan gebeuren. Om te voorkomen dat jij ook op je kop krijgt bij deze een lijstje van wat je allemaal mee kunt nemen.

Voor jezelf: 2 shirts of hemdjes. Voordeel van een hemdje is dat je dan minder last hebt van een eventueel infuus. Wanneer je meteen een voedingshemdje aantrekt ben je meteen klaar om borstvoeding te geven!

Lekkere (pyjama)broek. Om in te slapen of aan te trekken als je weer lekker naar huis mag.

Setje nachtkleding (het is handig als deze meteen ook geschikt is voor borstvoeding!)

Voedingsbeha en zoogcompressen Sokken; veel vrouwen krijgen tijdens de bevalling last van koude voeten

Makkelijk zittende kleding voor als je weer naar huis gaat.

Ruim zittende slips waarin ruimte is voor kraamverband.

Toilettas met daarin alles wat jij lekker vindt om je lekker op te frissen. Voor dames met lange haren; denk aan elastiekjes of een klem om de haren tijdens de bevalling uit het gezicht te houden! Ook lippenbalsem is erg fijn omdat je van het puffen een erg droge mond kunt krijgen.

Badslippers en /of pantoffels; makkelijk om snel aan te schieten en wel zo hygienisch.

Muziekje of tijdschrift om te ontspannen als het allemaal wat langer duurt.

Druivensuiker of candybars voor wat extra energie (Wij hadden krentenbollen klaarliggen in de diepvries; onze oudste werd geboren op een zondagmiddag rond 3 uur. De warme maaltijd had ik daardoor gemist en ik kreeg pas rond 5 uur een paar oude taaie boterhammen van de dag ervoor. Ze gingen er goed in omdat ik honger had, maar smakelijk was het niet!)

Voor Papa: Schone kleding; zodat ook hij zich na de bevalling kan opfrissen Nachtkleding voor wanneer je bevalt in een kraamhotel en ook papa blijft slapen.

Voor je kindje: Rompertjes in maat 50 en 56, je weet immers niet hoe groot of klein je kindje is 2 setjes kleding 2 mutsjes Jasje of vestje Autostoeltje Voor de grote zus hadden we een button meegenomen; deze heeft ze trots gedragen!

Overig

Paspoort / Identiteitskaart Verzekeringspasje Kaart van de verloskundige of het ziekenhuis Muntje voor de rolstoel Mobiele telefoon en oplader Fototoestel met opgeladen batterij, een extra batterij en oplader (ook wanneer je een geboortefotograaf hebt; stel dat ze te laat is of haar camera dienst weigert!!) Videocamera (eventueel voor het filmen van deze blijde gebeurtenis) Telefoonnummers van mensen die je na de bevalling wilt bellen (zie geboorteplan) Kleingeld voor de frisdrank- of snoepautomaat Huissleutels Portemonnee

Heb jij nog handige tips? Waar was je blij mee dat je het had ingepakt, of was je misschien iets vergeten? Laat het hieronder achter en help andere mama’s!

11 jaar geleden

Maak op het laatst als de weeën al begonnen zijn nog een buik foto. Ik vond dat later zo bijzonder om te zien dat ze er toen nog in zat en een paar uur later (bij mij 72uur) geboren was :D

11 jaar geleden

Hele goede andere tip: zorg dat je ook alles gewoon in eigen huis hebt klaarliggen. Ik had heel trouw mn tas klaarstaan met alles erin wat erin hoort. Het moment van geen wee en water gebroken tot geboorte duurde bij mij maar 3,5uur waardoor ik niet naar kraamhotel kon en gewoon thuis ben bevallen. Niets van de eerste spullen lag klaar, de eerste foto is ook pas na uur jong gemaakt. Alles zat in die tas die beneden naast de bank stond klaar om meegenomen te worden haha