{{ message.message }}
{{ button.text }}

oorzaak gevonden? IVF word ICSI

In mijn vorige blog verteld ik over de 1e IVF poging en hoe dit op niks uit liep. Hier het vervolg

Afbeelding blog 'oorzaak gevonden? IVF word ICSI ' Achtergrond blur afbeelding

na 3 weken angst en onzekerheid. waren wij ervan overtuigd dat we in het gesprek te horen zouden krijgen dat het klaar was. Dat we waren uitbehandeld.

Niks was minder waar. We hadden nu mogelijk een oorzaak erbij. De zaadjes waren niet eens bij de eitjes binnengekomen. Mijn schaaltjes waren waarschijnlijk te hard. We konden wel degelijk door, alleen nu gingen ze ICSI proberen. Dan doen ze in het lab de zaadcel in de eicel injecteren. Ik kreeg gewoon weer hoop, terwijl nog geen 10 minuten daarvoor al mijn hoop weg was.

Ondertussen was het al Juni en in Juli gingen we op vakantie. Dus we tilden het de vakantie over. De dag nadat we weer waren geland op schiphol zijn we weer begonnen.

Ik kreeg metformine tabletten erbij om overstimulatie tegen te gaan, maar ja ik werd daar dus weer ziek van :( Ik mocht er mee stoppen. Maar dan wel onder extra controle.

Bij de 1e echo was er meteen al een soort van paniek. Had het de vorige keer bijna 5 weken geduurd... Was het nu bij 1,5 week eigenlijk al te ver. 26 Follikels zaten er al ehhhhh we gaan u vanmiddag bellen mevrouw of en wanneer de punctie plaats zal vinden.

Op 4 augustus weer een punctie. ze hadden nieuwe pre medicatie en ook alwas ik doodsbenauwd na de vorige keer, ging deze keer veel beter. Ik voelde wel wat, maar pijn deed het allerminst. En een oogst van wel 30 eicellen :D

Donderdag 7 augustus moest ik voor controle komen ivm overstimulatie en s ochtends bellen of er terugplaatsing was.

Ja mevrouw, om 3 uur heeft u een terugplaatsing. Er waren 16 goede eicellen en u heeft 9 embryo's!

Owh echt? wauw wat gaaf. Ik was zo blij.

Maar bij de controle nam die euforie al snel weer af. Er kwam geen terugplaatsing. Het was te gevaarlijk. Ik had een overstimulatie. Mijn hele bekkengebied zat vol met vocht en ook de eiestokken zaten vol vocht tegen elkaar aan boven de baarmoeder. Als ze nu terug gingen plaatsen kon ik zelfs een ziekenhuis opname riskeren en in het ergste geval kon je eraan overlijden :0

Ik ging naar huis met een gevoel van teleurstelling en bedrust als advies. De terugplaatsing moest nog even op zich wachten.

2 Dagen ben ik echt ziek geweest en of dat nu van teleurstelling of daadwerkelijk de gevolven van... Ik weet het niet. Misschien een combinatie van beide.

Op 3 Oktober dan eindelijk toch een terugplaatsing. Ik ging 'leeg' het ziekenhuis in en als het ware 'zwanger' ging ik naar buiten. Ik ging me meteen al anders voelen. zo raar hoe dat werkt in je hoofd......

Op 17 oktober een bloedtest en s middags de uitslag.........................negatief................

Ik was niet zwanger. Het was niet gelukt.

Een paar dagen later drong het pas door. Met een giga uitbarsting tot gevolg. een soort van meltdown.

Ik had al sinds de stimulatie last van mijn rug en ik had ook steeds buikpijn. en nu begon het wachten weer. Bah

Dagen gingen voorbij en dat werden weken. De dag dat ik weer ongesteld oest worden en weer kon beginnen zou er bijna zijn. Ik heb nog 7 embryo's in de vriezer, dus kom maar op. Maar de dag kwam en geen menstruatie....

3 weken heb ik moeten wachten. Afgelopen dinsdag was het er eindelijk, Wist niet dat je zo blij kon zijn met een menstruatie hahaha. meteen ziekenhuis bellen. 22 december echo. en als het allemaal mee zit 2e kerstdag terugplaatsen. Wat een timing zeg met kerst.... Maar ja misschien gaat het wel een kerstwonder worden. Ik hoop het.

Ondertussen maar even werken aan de lichte bekkeninstabibliteit die ik heb als gevolg van de overstimulatie. vandaar de rugpijn dus.....

Ik hoop dat dit een mooie kerst word en dat 2015 voor mij alleen maar goed mag beginnen,

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je