{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze speciale kindjes...deel 2

Na de 20 weken echo begon een hele spannende tijd. Onze ongeboren zoon had een hazelipje en Syndroom van Down.

Afbeelding blog 'Onze speciale kindjes...deel 2' Achtergrond blur afbeelding

We hadden op de 20 weken echo het nieuws gekregen dat onze zoon een hazelipje had aan 2 kanten. Dat noemen ze ook wel bilaterale schisis. Ook waren zijn hersenkamers wijder. Samen met Down Syndroom was het plaatje compleet dachten we....

Er begon een hele spannende tijd en vooral met heel veel zorgen en verdriet. In zo'n situatie merk je pas hoe bijzonder een gezond kindje is. We zagen onze dochter in eens met andere ogen. Ik ervaarde zelf in eens nog meer liefde voor haar.

Het traject ging verder na ons bezoek in Groningen. Kregen te maken met zoveel up en downs. We vielen de eerste tijd onder Groningen. Ongeveer 2 keer per maand gingen we naar het UMC Groningen. We kregen 2 weken na de punctie gesprekken met de erfelijkheid afdeling en de gynaecoloog die gespecialiseerd was in ongeboren babies met afwijkingen. Er werd behoorlijk wat informatie gegeven en gelukkig ook op papier zodat we het na konden lezen.

In de tussentijd hadden we ons verdiept in alle informatie over Schisis en Syndroom van down. Soms tolde alles zo, zoveel te verwerken. Ik begon weer paniek aanvallen te krijgen, vreselijk druk in mijn hoofd en niet tot nauwelijks meer kunnen slapen. Het eiste zijn tol en ik moest terug op mijn prozac medicijnen. Het bleek dat de kleine meer profijt had van dat ik rustig bleef met medicijnen. Ik voelde me zo schuldig dat ik terug moest op de medicijnen. Had expres geen medicijnen meer geslikt toen we zeiden dat we weer voor een kindje wilden gaan.

In het gesprek met de erfelijkheid afdeling over de uitgebreide test resultaten van de punctie bleek dat onze zoon een niet erfelijke vorm van Syndroom van Down had. Met dit nieuws waren we heel erg blij. Ook viel de verwijding in zijn hersenkamers mee en zijn Schisis was wel dubbelzijdig maar niet heel erg groot dachten ze. Ze konden nog niet zien of hij ook een spleet in zijn gehemelte zou hebben.

De echo's die we kregen de weken daarna bleek dat de baby verder geen problemen zou hebben. Zijn hartje was goed en de rest van zijn ingewanden ook. Wat was dat een opluchting! Elke echo was weer spannend wat voor nieuws we zouden krijgen. Of de verwijding erger was geworden van zijn hersenkamers. Maar gelukkig in de loop van de weken herstelde dit zich.

Toen we 30 weken zwanger waren kregen we nog een echo. Hier kregen we de volgende klap. Ik had erg weinig vruchtwater. Ze waren bang dat mijn moederkoek slechter zou worden. Dit bleek uit de doorstroming van het bloed in de navelstreng en in de baby zijn hersenen. Resultaat was dat we om de 2 dagen naar het ziekenhuis moesten voor een CTG (hartfilmpjes) in Emmen. Ook kregen we elke week 2 echo's om de doorbloeding te kunnen meten en zijn groei. We werden langzamerhand voorbereid op het ergste nieuws en dat is dat de kleine nog steeds de kans had om te overlijden in mijn buik. Elke echo was weer spannend. Dan waren de metingen goed en dan weer slechter. Ook bleek na 32 weken dat de groei van de baby 2 weken achterliep. Van 1 keer in de 2 dagen CTG's moesten we over naar elke dag. We leefden van dag tot dag. Elke dag krijg je wel weer ander nieuws. De echo momenten waren de meest spannende momenten van de week.

De vermoeidheid nam toe bij ons, maar we merkten wel steeds meer dat we als gezin groeiden. Genoten van ons kleine meisje die zo vrolijk is. Ook als stel groeiden we nog meer naar elkaar toe en we ervaarden zoveel steun van onze familie. Hierdoor gaven wij niet op en kregen we steeds weer kracht om door te zetten en te geloven in het positieve (ook al was de informatie en de situatie vaak negatief) De hoop dit we hadden hielp ons er door. Toch werd de vraag gesteld van uit het ziekenhuis Emmen of ik niet opgenomen wilde worden, omdat ik zo moe was en het soms zo moeilijk had ermee. Maar ik zei stellig nee...

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je