{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze ongeplande verrassing

Van stoppen met de pil naar afspreken dat we zouden wachten naar onverwachts zwanger.

Afbeelding blog 'Onze ongeplande verrassing ' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag is het precies een jaar geleden dat wij erachter kwamen dat ik zwanger was. Een jaar van onzekerheid is het geweest, van ups en downs. Een jaar waarin enorm veel is gebeurd.

Oktober 2018 ben ik gestopt met de pil. Ik wilde gezonder gaan leven en had stiekem toch wel ergens een kinderwens. Na lang met mijn vriend te praten, besloten om nog een jaar of 2 te wachten. Het was nog geen tijd voor een kindje in ons leven. Ik was nog aan het studeren en we woonde nog niet samen. Nee, het beste was om er nu een spiraal in te zetten.

In februari tijdens mijn menstruatie gebeld met de huisarts, alleen de mannelijke arts kon het spiraaltje nu zetten. Ik kon ook 1 menstruatie wachten en dan kon de vrouwelijke arts de spiraal plaatsen. Daar ging mijn voorkeur naar uit. Afspraak gemaakt voor begin maart, maar die menstruatie kwam maar niet......

Op 25 maart 2019, vroeg in de ochtend werd ik wakker. Ik had gedroomd dat ik een positieve zwangerschapstest had... wauw wat was dat vervelend wakker worden. Ik was 3 weken over tijd, 6 negatieve testen verder. Het zal toch niet....? Door alle spanning kon ik niet meer slapen, dan maar uit bed en nog een test doen. Snel naar de wc en help! De test was positief!! M’n zus geappt, wat moet ik doen? Zoveel spanning wat door m’n lijf gierde. We wonen niet samen, we hadden afgesproken te wachten. Help!!

Ik zag er erg tegenop om het mijn vriend te vertellen. Om dit makkelijker te maken had ik een rompertje gekocht met 9 maanden later, sokjes van I love papa & mama en de positieve test. Mijn vriend moest overdag werken dus ik kon het hem s avonds pas vertellen...

Mijn vriend reageerde gelukkig heel positief. In eerste instantie vroeg hij zich af of het geen grap was. Hierna zei hij de woorden: “het is ook geen foutje. Het is gewenst”. Wat een opluchting! We gaan het samen doen, samen dit avontuur aan!!

Dezelfde week dit nog aan onze ouders, de opa’s en oma’s verteld. Voor iedereen was het een overval. We hadden geen idee hoe ver ik nu was en wat we moesten zeggen... gelukkig reageerde iedereen positief en zijn we direct begonnen met het zoeken van een huis en het regelen van geregistreerd partnerschap, wat achteraf gezien ook nog een heel gedoe was!

In mijn volgende blogs zal ik meer gaan schrijven over ons avontuur!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je