Snap
  • Zwanger

Onze Eerste keer iui

na 2 jaar proberen op een spontane manier zwanger te worden, naar het zkh te zijn geweest en ondertussen getrouwd. Gaan we nu iui proberen.

Gisterochtend had ik een positieve ovulatietest. Sneller als verwacht. Omdat het weekend was moesten we het ziekenhuis smsen. Dit gedaan, 10x het telefoonnummer gecontroleerd of ik wel naar het goede nummer een bericht had gestuurd. En gisteravond werden we gebeld dat we vandaag terecht konden. Zenuwslopend vond ik het, ik heb wel gelezen hoe het te werk gaat: 

Met behulp van een 'eendenbek' wordt de baarmoedermond zichtbaar gemaakt. Het zaad van de partner wordt in een spuitje opgezogen vanuit het buisje dat van het laboratorium afkomstig is. Op het spuitje wordt een dun slangetje (kathetertje) geplaatst. Deze katheter wordt via de baarmoedermond in de baarmoederholte geschoven.

Maar toch weet je niet hoe het is om het zelf te ervaren. Ook was ik zenuwachtig, omdat dit weer onze kans zou zijn deze maand. Je wilt graag hopen, maar je moet ook weten dat het op niets kan uitlopen. Ik wil mezelf beschermen voor de teleurstelling die er eind van de maand kan zijn. Maar ook is er hoop! We hebben het zaad nu op de juiste tijdstip dichterbij gebracht en wie weet is dat net wat nodig was!

We wachten af hoe het verder gaat... Stiekem hoop ik eind van de maand een blog te kunnen schrijven met dat het gelukt is... En zo niet, dan blijven we proberen! 

7 jaar geleden

Bekend verhaal en ook nog op dezelfde leeftijd. Ontzettend spannend was het allemaal maar ook ontzettend zwaar de voorberijdingen op het IUI. De eerste keer bij ons was het niet raak maar gelukkig de 2e keer wel. Ik hoop dat het gelukt is :)