{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onverwachts zwanger geraakt

Onverwachts zwanger maar toch het zo blij. Alleen zoveel problemen met en tijdens de zwangerschap

Afbeelding blog 'Onverwachts zwanger geraakt' Achtergrond blur afbeelding

We hadden al besloten dat we het bij 2 kinderen zouden laten. Ik was weer aan de pil en vond het wel prima. Het gezin is compleet. Kids groeide goed, Djalena had/heeft nog steeds moeite met eten.

Vorig juli/augustus ben ik goed ziek geweest, flink aan de diaree. Na die periode weer sex gehad. Ik moest in september ongi worden  maar nee ik dacht ach zal de stres wel zijn. Wist ik veel da de pil nie zou werken, was nog nie in me opgekomen. Dus half oktober nog niet ongesteld dus toen toch maar test gedaan en ja hoor ik bleek zwanger te zijn

Oeps wat nu hoe gaan we dit oplossen? Ooit 1 beslissing genomen, maar wilde we niet overwegen. Dus we gingen er voor. Deze zwangerschap ging niet zonder slag of stoot en was dus ook best zwaar. Ik had veel klachten en was met 30 weken ook al helemaal op. 

3 weken voor de uitgerekende datum ben ik flink gevallen, gelukkig niet op mijn buik maar vanaf dat moment hadden we een zorgen kindje. Want de baby bewoog heel slecht, ze groeide wel en hartje klopte ook. 1 week voordat ik 40 weken was moest ik naar ziekenhuis. Ik had de kleine niet gevoelt, terwijl ze soms flinke trappen kon uitdelen. Het hartfilmpje en echo waren goed ik mocht dus naar huis. 2 dagen later moest ik weer terug voor hartfilmpje en echo, ook deze x stuurde ze ons zonder zorgen naar huis. Ik moest nog wel afspraak maken op de poli.

Vrijdags ging ik naar de poli toe. Ik verwachte niet veel, de kleine bewoog erg weinig maar dacht dat het wel goed zou zijn. Ik werd gewogen en mijn bloeddruk werd gemeten, dat was oké.  Toen mocht ik weer naar binnen en kreeg ik een echo, de kleine bewoog alleen met der mond, meer niet. Weer kreeg ik een hartfilmpje, ondertussen keek ik naar de tv. Na een half uur tot een uur wachten, kwamen ze me halen en in overleg met de gynaecoloog werd ik na het weekend ingeleid.

Dat overviel me wel heel erg, ik baalde en wilde thuis bevallen. Ze wilde me strippen maar ik had geen idee wat het was en wilde alleen maar naar huis. Man gebeld, ouders gebeld en de verloskunde op de hoogte gebracht. Toen ik naar huis wilde startte de auto niet. Ik heb m'n man opgebeld en die kwam mij vervolgens halen. 

Ik moest maandag al vroeg binnen zijn dus de kids bleven bij opa en oma slapen. Ik kreeg een onderzoek en er werd een ballon ingebracht. Tegen de middag bleek hij niet goed te zitten dus weer is hij weer opnieuw ingebracht. Ik bleek al 3 cm te hebben. Die dag deden ze niks meer hopend dat m'n lichaam het zelf deed. Helaas de dag er na braken m'n vliezen pas, en ja ik kreeg weeën. Helaas waren die alleen niet krachtig genoeg. De gynaecoloog wilde dat ik diezelfde dag nog beviel dus kreeg wee-opwekkers. En ja toen ging het rap. Voor ik het wist kon ik niet meer en mocht ik persen.

Onze dame is na 9 minuten persen geboren. Het was een flinke dame. Bijna 4 kilo en ruim 50 cm. Inmiddels is het een gezonde dame van 3 maanden oud. Nu is ons gezin echt compleet met deze 3 pracht meiden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je