{{ message.message }}
{{ button.text }}

ons kindje gaat eerder geboren worden

placenta Previa

Afbeelding blog 'ons kindje gaat eerder geboren worden' Achtergrond blur afbeelding

Ons kindje word eerder geboren i.v.m. een placenta previa

Dinsdag 5 januari moest ik weer voor controle na de gynaecoloog en kreeg ik de groei echo alles zag er goed uit. De kleine had zelfs de placenta iets verschoven want die bleek bij eerdere controles voor het geboorte kanaal te liggen. Dus dat was op zich positief. Maar hij maakte zich toch zorgen om de previa ofwel de bloedvaten hoe die lagen en maakte vervolgens dezelfde week nog een nieuwe afspraak voor spoedoverleg en wilde samen met de verloskundige er goed na kijken.

Ik ging weer naar huis en appte mijn man tussendoor dat ik donderdag 7januari terug moest komen i.v.m. het spoedoverleg. Het was toch wel spannend.

Die nacht kon ik erg slecht slapen en ging er van alles door me heen.

Woensdag 6januari.

Ik hoopte dat deze dag zo snel mogelijk voorbij ging want ik wilde toch wel weten wat de situatie was met de previa. Die nacht heb ik bijna niet geslapen er ging opnieuw van alles door me heen. Ik werd voor het eerst ook echt bang, wat kan ik gaan verwachten.

Donderdag 7 januari mochten we dan eindelijk terug naar de gynaecoloog. Mijn man mocht gelukkig mee.

Ze gingen samen naar de situatie kijken tot ik op een gegeven moment de verloskundige hoorde zeggen dit kan fataal zijn. Ik raakte lichtelijk in paniek maar ik liet niks merken, wat had dit te betekenen.

We kregen te horen dat de kleine voor de 37 weken gehaald moet worden om Verdere complicaties te voorkomen. We krijgen een Prematuur baby dacht ik, hoe gevaarlijk is het.

Er ging van alles door me heen. Na een aantal vragen zijn we naar huis gegaan en moesten we dit nieuws op ons in laten werken.

We hebben onze families / vrienden ingelicht wat de situatie is en wat er gaat gebeuren. Langzaam kwam steeds meer het besef dat we eerder papa en mama worden. Ik leefde die dag op Adrenaline ik was enorm moe mijn hoofd zat vol en me glucose schoot de rest van de dag omhoog want ik heb ook nog zwangerschapssuiker. Ik voelde emotie maar het kwam maar niet.

‘S avonds liep ik door de gang met het besef dat ik helemaal geen kleine babykleertjes in huis heb althans geen maat 44/50. En er is geen winkel open nu met de Lock down.

Ik ben als een gek op internet gaan rond kijken.

Bij onwijs veel sites waren gewoon de kleine maten uitverkocht of je betaald de hoofdprijs. Ik voelde steeds meer paniek komen hoe moet dit nu als ik nergens wat leuks vind. Ik heb tot ‘s avonds laat zitten kijken op internet, kreeg nog berichtjes van mensen op welke site ik kon kijken voor kleding of mensen keken met mij mee.

Mijn hoofd werd steeds maar voller en ik was onwijs vermoeid. Dit ging niet werken, ik kon niet meer helder nadenken en moest gewoon proberen te gaan slapen. De dag erna maar verder gaan kijken.

Vrijdag 8 januari werd ik wakker en voelde me niet top. Ik was compleet chagrijnig en voelde me rot ik voelde emotie maar het kwam maar niet los.

Vanavond ging ik in bad en er ging van alles door me heen ik voelde ook gewoon dat ik het van me af moest gaan schrijven. Hopelijk krijg ik nu een beetje rust in me hoofd waardoor ik me langzaam kan gaan voorbereiden op de vroege geboorte van ons kindje ....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je