{{ message.message }}
{{ button.text }}

Omdat schrijven soms oplucht deel 1

Ik zweefde op een wolk dat ik zo snel weer zwanger was, tot die bewuste dag. Een routine controle met 18 weken.

Afbeelding blog 'Omdat schrijven soms oplucht deel 1'

Op dit moment voel ik me heel erg verdrietig, somber, boos en leeg. Ik heb lang getwijfeld of ik  zou schrijven wat er is gebeurd, ook omdat ik al best veel negatieve reacties heb gekregen face to face, maar hier komt het dan toch.

Mijn man en ik wilden heel graag een tweede kindje, het heeft heel lang geduurd (7 jaar) voordat ik zwanger was van onze lieve zoon waarbij ik ook een aantal miskramen heb gehad. We waren dan ook dolgelukkig dat kort nadat we besloten hadden om weer naar het ziekenhuis te gaan waar ik weer was begonnen met hormoonbehandelingen, we weer een positieve test in handen hadden. Ik kon het eigenlijk niet geloven, ik zo snel weer zwanger? 

De eerste weken en echo's deelden we samen, ik was echt bang dat het mis zou gaan, zoals we wel vaker hadden meegemaakt. Maar alles ging goed, alles zag er goed uit, geen gekke dingen. Langzaam groeide het vertrouwen en toen ik de 12 weken was gepasseerd was er geen twijfel of onzekerheid meer. We maakten het nieuws aan iedereen bekend en begonnen plannen te maken. Het grote genieten kon beginnen.

Natuurlijk had ik de bekende kwaaltjes, ik was misselijk tot en met, heel erg moe en zat meer op de wc dan ik er af was, maar hè ik was zwanger. Alles ging goed, ik voelde het kindje af en toe bewegen en mijn buik groeide lekker. Vol vertrouwen gingen we naar de verloskundige voor de controles. We zouden even lekker samen naar het hartje gaan luisteren.......

Het bleef die dag stil. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je