Snap
  • Zwanger
  • moeders
  • zwanger
  • moeder
  • Welkomsbericht
  • Jonge
  • Youngmommy

''Oeps l didn't know I was pregnant'' by Maxim

Let me tell you our story

Welkom op mijn eerste blog post hier op mamaplaats. Mijn naam is Maxim Hagedorn 25 jaar en moeder van Zoë (2,5). Samen met mijn vriend en poes Snoopy woon ik in Noordwijk aan Zee aan de boulevard. In 2017 begon ik mijn eigen blog www.meandbabyzoe.nl waarom? Ik was een jonge studerende moeder en moest mijn ei kwijt.

Ik weet het nog zooo goed, ik liep stage bij T-mobile en het was tentamenweek. Ik liep al een aantal dagen met buikpijn rond. Niets ernstig maar wel vervelend, vooral voor het slapen gaan nam de pijn toe. Mijn vriend zei constant dat ik naar de dokter moest gaan. Maar ik dacht alleen maar hoe, wat, waar en wanneer dan? Ik was druk en dacht dat het de ''stress'' wel zou zijn. Uiteindelijk zat ik dan toch bij de dokter, hij controleerde mijn buik en… ja hoor; ik was 11 weken zwanger. Mijn “I didn’t know I was pregnant” momentje.

Vaak wordt er gesproken over ''de rijpe, emotioneel stabielere, meer geld hebbende, minder snel van de wijs te brengen'' dertig plusser met eerste kind. Maar waar blijven nou die artikelen omtrent het jonge moederschap en de voordelen daarvan?! Mijn blog begon dus ook een beetje als een tegenbeweging. Begrijp mij niet verkeerd ik heb niets tegen vrouwen die ervoor kiezen om op dertig jarige leeftijd een kindje te krijgen. Als ik kon kiezen had ik daar waarschijnlijk ook voor gekozen. Maar ik irriteer me er soms aan hoe de maatschappij en de media het jonge moederschap in een ‘slecht’ daglicht plaatst. Als Communicatie student vond ik het dan ook mijn roeping om meer te vertellen over het jonge moederschap. 

Het krijgen van een kindje op jonge leeftijd is zeker aangrijpend maar vooral ook heeel erg leuk! In mijn blogs kan je alles lezen over het moederschap, (duurzame) kindermode, fotografie, reizen en alle andere onderwerpen die mij als individu interesseren of inspireren. 

Snap
Snap
4 jaar geleden

Ik ben 24 (bijna 25) en heb een dochter van 2 jaar en zoontje van 3 maanden. Ik begrijp precies wat jij bedoeld. Ik heb mijn leven op de rit.. maar wordt nog regelmatig raar aangekeken ... tijdens de zwangerschap van mijn zoontje moest ik bloedprikken. Die vrouw zag mijn geboortedatum en zei letterlijk: mijn dochter is net zo oud als jij maar hoeft niet thuis te komen met een dikke buik. Ik heb haar er nog even ingewreven dat het mijn tweede kindje is

4 jaar geleden

Ik was 23 toen ik twee kinderen had. Ik ben nu 37 en een dochter van 16 en een zoon van 14. Ik heb eigenlijk nooit last gehad van vooroordelen. Nu hadden wij beide een vaste baan, een koophuis en waren al een aantal jaren samen (en nog steeds samen). Ik zelf ondervind veel voordelen van het "jonge" ouderschap. Zeker nu zij groter zijn en wij ook nog vrij jong zijn. Heb mijzelf ook nooit onstabiel op welk vlak gevoeld en straalde dit waarschijnlijk ook niet uit. Leef en laten leven is mijn motto. Een ieder moet zijn of haar eigen keuzes kunnen maken. Daarnaast loopt niet altijd alles in het leven zoals je dit zou willen plannen.

4 jaar geleden

Hier een "rijpe, emotioneel stabielere, meer geld hebbende, minder snel van de wijs te brengen'' dertig plusser met eerste kind" ik ben 34 en zwanger van de eerste, na 10 jaar "proberen" en 6 miskramen eindelijk als een of ander wonder zwanger geraakt. Emotioneel stabiel? Nee, absoluut niet, ik had namelijk geen idee of ik het mentaal aan zou kunnen om nog een kindje te verliezen. Gelukkig gaat het nu goed. Maar, toen ik 16 weken zwanger was, raakte mijn (stabiele 30 plus vriend) in paniek, pakte zijn koffers en ging weg. Ikzelf kon mijn (zware) werk niet meer doen door alle stress, en de zwaarte van het werk. Vervangend werk was er niet. Momenteel ben ik dus een alleenstaande zwangere met een uitkering, mijn werk kan ik niet combineren met een kind dus mijn droombaan kan ik shaken. Lekker financieel en emotioneel stabiel denk ik zo.......

4 jaar geleden

Dat herken ik (gelukkig) niet. Ik ben zelf op mijn 24ste bevallen van mijn zoontje en nu zwanger van de tweede. Ik ben 26 als de tweede spruit verwacht wordt. Ik zie en hoor juist heel veel positiefs om mij heen. Ps Wat een prachtige dame heb je?