{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nog steeds tekort aan anticonceptie pil bij veel apotheken

De oorzaak? Pech op pech op pech

Afbeelding blog 'Nog steeds tekort aan anticonceptie pil bij veel apotheken'

Twee weken geleden ontstond er een massaal tekort aan anticonceptiepil bij Nederlandse apotheken. De kans is heel groot dat jouw merk niet beschikbaar is. 

De oorzaak? Bij meerdere farmaceutische bedrijven ging er tegelijkertijd iets mis. 

Vier van de zeven productiebedrijven van de pil in Nederland, meldden aan het College ter beoordeling van Geneesmiddelen dat ze leveringsproblemen hebben. Dit meldden de bedrijven echter wel te laat waardoor Het College niet direct kon zoeken naar een oplossing. 

De bedrijven die verschillende varianten van de pil in Nederland leveren, hadden tegelijkertijd productieproblemen. Waar het precies aan lag wordt niet gezegd. Het ene bedrijf zou problemen hebben met apparatuur na een update, het andere met een lading afgekeurde pillen. Met als gevolg: een massaal pillentekort in Nederland. 

Wat moet je doen als jouw pil niet op voorraad is?

Minister Bruins voor Medische Zorg adviseert daarom om tijdelijk een andere pil te slikken. Naar verwachting is het probleem eind september opgelost. 

Bron: NOS 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je