Snap
  • Zwanger
  • stuitligging
  • uitwendigeversie
  • uitwendigedraaipoging

Nog steeds in stuitligging 36 weken

Dat onze kleine nog steeds in stuitligging ligt vond ik niet verwonderlijk. Het klinkt misschien vreemd, maar ik voel nog steeds haar voeten in mijn baarmoedermond (AU!)

Afgelopen weekend werd bij de verloskundige weer geconstateerd dat de kleine spruit nog steeds in stuitligging ligt. Zij stuurde ons door naar de gynaecoloog. Vandaag was het dan zover, op naar het ziekenhuis. Echo apparaat weer op mijn buik om te controleren hoe de baby ligt. Toen ik aangaf dat de voeten nog steeds beneden lagen, vroeg de gynaecoloog 'ow voel je dat' uhh.... Ja, dat voel ik heel erg goed hahaha. 

Tijdens de echo bevestigde de gynaecoloog wat wij al wisten. De kleine spruit ligt nog steeds in stuitligging met haar voetjes naar beneden. We kregen een advies gesprek en zij gaf aan dat wij er rustig even over na mochten denken. Maar eigenlijk hadden wij van het weekend al heel veel informatie opgezocht en wisten wij onze keus al. We willen een uitwendige versie proberen (Het draaien van de baby met de hand via de buitenkant van de buik).

Mijn moederinstinct zegt eigenlijk dat we het niet moeten proberen omdat er 50% kans bestaat dat de ingreep lukt. En mijn onderbuik gevoel zegt dat de kleine meid zo een abrupte draaiing van buitenaf waarschijnlijk helemaal niet leuk vind. Toch zijn er vrijwel geen risico's voor de baby om haar te draaien. Ze kan er wel even (paar minuten) last van hebben omdat ze schrikt, maar daarna niet meer en het heeft het absoluut geen gevolgen voor de toekomst. 

Omdat wij nog meer kinderen zouden mogen ontvangen en het mijn grootste wens is om een thuisbevalling te hebben wil ik de ingreep toch proberen. Als we het niet proberen wordt onze kleine zo ie zo in het ziekenhuis geboren en zoals ze nu steeds ligt met een keizersnee. Als de kleine met een keizersnee wordt gehaald, zal mijn wens om ooit nog thuis te bevallen nooit uitkomen. Maar we doen uiteraard wat het beste is voor de baby! Dus als het een keizersnee moet worden, dan wordt het gewoon een keizersnee. 

Hopelijk lukt het draaien en kan ik straks met een paar weken in het beval-bad thuis bevallen. 

3 jaar geleden

Oww zo fijn dat deze zwangerschap alsnog op de natuurlijke manier kan! De kleine is gelukkig gedraaid. En uiteraard alles voor de kleine!

3 jaar geleden

Het is helemaal gelukt met draaien! Kleine spruit hielp heel goed mee

3 jaar geleden

Hopelijk lukt het allemaal. Bij mijn eerste zwangerschap draaide de kleine in stuit met 35+6 weken. Draaipoging helaas mislukt naar 3 pogingen. Gelukkig lag de kleine goed om natuurlijk bevalling te proberen dus we gingen ervoor. Helaas spoedkeizersnee gehad omdat de hartslag van de kleine omlaag ging en niet meer omhoog. Nu zwanger van de tweede. Dus moet bevallen in het ziekenhuis. Maar hopelijk dit keer via de natuurlijke weg. Nog steeds grote wens. Maar anders weer een keizersnee als het kindje maar gezond/levend te wereld komt. Gelukkig kan je heel veel wensen omtrent bevallen aangeven en dat is erg fijn en wordt er zoveel mogelijk rekening mee gehouden

3 jaar geleden

mijn mannetje zou met 36 weken worden gedraaid. hij deed de afgelopen weken als ze best maar t lukte m niet tot de avond dat ik 35 weken was en doordat die zelf helemaal de draai maakte kwamen er weeën opzetten. daarom krijg je bij een versie stuitligging ook weeën remmers. nu ben ik 37 weken. dinsdag controle of die nog goed ligt. hij draaid veel 🤦‍♀️. veel succes hoop dat t lukt!