{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nog steeds in stuitligging 36 weken

Dat onze kleine nog steeds in stuitligging ligt vond ik niet verwonderlijk. Het klinkt misschien vreemd, maar ik voel nog steeds haar voeten in mijn baarmoedermond (AU!)

Afbeelding blog 'Nog steeds in stuitligging 36 weken' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen weekend werd bij de verloskundige weer geconstateerd dat de kleine spruit nog steeds in stuitligging ligt. Zij stuurde ons door naar de gynaecoloog. Vandaag was het dan zover, op naar het ziekenhuis. Echo apparaat weer op mijn buik om te controleren hoe de baby ligt. Toen ik aangaf dat de voeten nog steeds beneden lagen, vroeg de gynaecoloog 'ow voel je dat' uhh.... Ja, dat voel ik heel erg goed hahaha. 

Tijdens de echo bevestigde de gynaecoloog wat wij al wisten. De kleine spruit ligt nog steeds in stuitligging met haar voetjes naar beneden. We kregen een advies gesprek en zij gaf aan dat wij er rustig even over na mochten denken. Maar eigenlijk hadden wij van het weekend al heel veel informatie opgezocht en wisten wij onze keus al. We willen een uitwendige versie proberen (Het draaien van de baby met de hand via de buitenkant van de buik).

Mijn moederinstinct zegt eigenlijk dat we het niet moeten proberen omdat er 50% kans bestaat dat de ingreep lukt. En mijn onderbuik gevoel zegt dat de kleine meid zo een abrupte draaiing van buitenaf waarschijnlijk helemaal niet leuk vind. Toch zijn er vrijwel geen risico's voor de baby om haar te draaien. Ze kan er wel even (paar minuten) last van hebben omdat ze schrikt, maar daarna niet meer en het heeft het absoluut geen gevolgen voor de toekomst. 

Omdat wij nog meer kinderen zouden mogen ontvangen en het mijn grootste wens is om een thuisbevalling te hebben wil ik de ingreep toch proberen. Als we het niet proberen wordt onze kleine zo ie zo in het ziekenhuis geboren en zoals ze nu steeds ligt met een keizersnee. Als de kleine met een keizersnee wordt gehaald, zal mijn wens om ooit nog thuis te bevallen nooit uitkomen. Maar we doen uiteraard wat het beste is voor de baby! Dus als het een keizersnee moet worden, dan wordt het gewoon een keizersnee. 

Hopelijk lukt het draaien en kan ik straks met een paar weken in het beval-bad thuis bevallen. *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je