Snap
  • Zwanger

Nog eventjes geduld!!

Zo. Lig je dan in bed. Te wachten. Tot de baby zin heeft om te komen kijken. en dat al 3 weken lang, want mijn dochter was 4 weken te vroeg.

Ik ben nu 38 weken en 3 dagen zwanger en eigenlijk al sinds week 30 bang dat ons mannetje nog eerder zou komen dan zijn zusje. Sinds 35 weken elke dag denken "goh zal het vandaag gebeuren?" en elke nacht dromen dat het ook inderdaad begonnen is. Om wakker te worden en te denken "ach nog maar 'even' verder slapen want zover is het nog niet." en dan de volgende ochtend gewoon weer een normale dag in te gaan. 

De lijstjes zijn afgewerkt; het kamertje is klaar; bedankjes voor de verloskundige en oppas al aan gedacht; naam van ons zoontje op een briefje tussen het trouwboekje; cake en blauwe muisjes in de kast, samen met frisdrank en koffie; tassen ingepakt voor het ziekenhuis; tweedehands kinderwagen blinkt (!); alle kleertjes, dekentjes, beddengoed, hydrofiele luiers zijn schoon en liggen in de kast; duidelijke afspraken gemaakt met mijn man over de bevalling en kraambezoek (wat er toch wel op neer komt: we moeten maar kijken hoe het allemaal gelopen is uiteindelijk. Het kan alle kanten op.) en ik heb een open blik op de bevalling, ook belangrijk.

Ik denk dat we er klaar voor zijn, waarschijnlijk omdat mijn hoofd zegt dat de baby er al 2 weken had moeten zijn. En toch is de uitgerekende datum pas over 2 weken en als hij het erg naar zijn zin heeft kan het nog zeker 4 weken duren!! Wat duurt dat nog ongeloofelijk lang. Ik kan nog maar heel weinig, ik zit sowieso al 10 weken thuis, omdat werken echt te zwaar werd en in het huishouden en moederzijn kan ik ook vrij weinig doen zonder echt kapot te zijn. Dus het word ook wel een beetje tijd voor de bevalling vind ik zelf. Ik wil ook heel graag weten hoe mn knul eruit zal zien, zou hij op zijn zus lijken of juist heel anders? Wat voor baby zal het zijn... hoe zal hij ruiken...
En! Ik hoef me geen zorgen meer te maken over allerlei gekke dingen die ik me ineens in mijn hoofd begin te halen, zoals: wat als het ineens stiekem toch een tweeling is en de verloskundige heeft dat al die tijd niet gezien of gemerkt... en ik ben dan klaar met 'forums lezen', want ineens is elk pijntje misschien wel een voorteken van de bevalling, terwijl ik eigelijk heel nuchter ben en dat soort dingen sowieso onzin vind.

Maar aan de andere kant..... ik mis nu mijn zwangere buik al, ook al zit hij me nu zo erg in de weg. Straks is het weer zo'n slappe lege hangzak, waarbij het eeuwen duurt voor het weer n beetje netjes is. Nu is het zo mooi rond.
Ik mis het geschop al haast, terwijl het vaak toch niet heel prettig aanvoelt, zeker niet als hij met zijn hoofdje *daarbeneden* aan het duwen is. En ook al slaap ik nu helemaal niet goed en is het niet per se genieten van rust, dalijk word het wel -echt- druk als de baby er is...

Wat er dus op neer komt... genieten van dit moment. Want het komt niet meer terug. En ongeduldig zitten wachten maakt een mens niet echt vrolijker. Althans niet een vrouw met hormonen.

Heeft er iemand nog praktische tips om nog 'klaarder' te zijn voor de dagen na de bevalling?? Zodat ik weer een leuk lijstje heb voor de komende weken. 

9 jaar geleden

Hoii. ik heb dat ook!! Haha. Mensen die met week 32 al dachten dat ik wel aan de uitgerekende datum zat... " o zijn het er 2?" Krijg je dan. Haha. Ik denk ook wel dat het psychisch is dat ik zo aan het afwachten ben, dat komt gewoon doordat mijn dochter veel eerder was. Lijkt me heerlijk als je nog lekker je gang kan gaan!! Geniet er van en jij ook veel succes met het laatste beetje en de bevalling natuurlijk!

9 jaar geleden

Ik ben ook half oktober uitgerekend van onze zoon en herken je gevoel wel. Bij mij was de kleine man al vanaf 32 of 33 weken ingedaald en ik draag heel erg laag en naar voren, krijg dus zo vaak te horen dat het niet lang meer kan duren. Maar in de praktijk ga ik er maar van uit dat het nog 4 weken duurt. Mijn dochter was een week te laat en daardoor ga ik er nu ook maar van uit dat het weer zo zal zijn, al dan niet later. Tips om nog meer klaar te zijn, geen idee, ik heb zo ongeveer hetzelfde lijstje klaar als jou. Oh ja, de enveloppen zijn al geadresseerd en hebben een postzegel! En heb onze dochter een cadeau laten kopen voor de baby, laten verstoppen in haar kast en die mag ze dan geven als hij geboren is. Verder ben ik wel redelijk mobiel moet ik zeggen, dus plan ik elke dag wel iets (dochter naar psz brengen, koffie drinken bij familie of vrienden, iets in huis aanpakken wat al zo lang niet gedaan is). Zo kom ik mijn dagen door.. Succes met de laatste loodjes!

9 jaar geleden

Hoi dankjewel :D haha dat is inderdaad nog wel heel vroeg, je baby'tje moet nog lekker blijven zitten voorlopig!! Ben echt heel nieuwsgierig en blijf maar dromen elke nacht dat het zo ver is haha. Het kan in elk geval nooit zo heel lang meer duren haha. Ja zodra hij er is dan zal ik een foto plaatsen :)

9 jaar geleden

Wat een leuke blog! Ik kan er zelf nog niet over meepraten, want ik ben nu 23 + 1 weken zwanger van de eerste, maar ik kan me wel voorstellen dat je op een gegeven moment zo ontzettend nieuwsgierig bent naar hem (of haar) dat je echt niet meer kunt wachten :-) Zelf heb ik dat nu ook al een beetje, maar hij is nog zo ontzettend klein dat hij echt nog wel even moet wachten hoor haha... Veel succes met de laatste loodjes en plaats je een fotootje binnenkort?