{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nijntje spel spelen met 3 kids

​Een spelletje doen in ons gezin is een gewilde bezigheid. Maar best lastig met kinderen van 5 jaar oud, 2,5 jaar oud en 10 maanden...

Afbeelding blog 'Nijntje spel spelen met 3 kids'

Het Nijntje spel was een aangename verrassing, het komt in een luxe box die niet zomaar kapot kan! Ik weet niet of jullie dat ook kennen, maar die van mij gaan altijd op de doos staan… De kinderen werden gelijk enthousiast en benieuwd wat er in de doos zat.

In de doos zitten danscirkelkaarten, dat zijn ronde geplastificeerde kaarten met Nijntje op de ene kant en punten of afbeeldingen op de andere kant. Ook zit er een setje opdrachtkaarten bij met ‘Dans als een..’ en last but not least de muziekknop. De kinderen vinden dat geweldig! En hier komt de taak van mijn tien maanden oude baby, hij mag op de knop drukken. Als je op de knop druk start of stop je het liedje van ‘Nijntje een lief klein konijntje’.

Uiteindelijk kun je met alle benodigheden 6 verschillende dansspelletjes doen in verschillende leeftijdsfase. Natuurlijk hoef je niet te wachten tot je kind de juiste leeftijdsfase heeft, het is leuk om te onderzoeken wat je kindje leuk vindt. Mijn kinderen vinden de ‘echte’ stoelendans heel leuk en het ‘dans als een..’-spel. Bij dit laatste spel moeten ze dieren uitbeelden en daar geluiden bij maken.

Elk spel heeft zo zijn unieke leerzame dingen, het leren van de dierengeluiden, het op tijd stoppen als de muziek stopt, luisteren naar de spelregels, emotionele dans om te ontladen, het liedje leren meezingen. Als ik vraag willen jullie het Nijntje spel spelen, dan roepen ze volmondig ‘Ja!’ Ze kunnen er hun energie in kwijt en vinden het fijn iets samen te kunnen doen.

Wat ik heel goed vind is de muziekknop en de doos, die zijn echt super stevig en daar kan echt mee rond gesjouwed worden. Een nadeel vind ik dat de kaarten van geplastificeerd karton zijn. De kinderen kunnen in hun enthousiasme erover heen glijden (we hebben een gladde vloer). Ik zou liever deze van rubber hebben gehad, dan lagen ze wat vaster op de grond en waren ze iets steviger geweest. Want ik denk dat ze hier nog vaak gebruikt gaan worden!

En wat erg fijn is, het spel kan je zo kort en lang spelen als je zelf wil. Dus die 10 minuten voordat het eten klaar is, kunnen nuttig besteed worden met dit dansspel.

Welk spel is bij jullie favoriet, en zijn er meer moeders bekend met dit leuke spel?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je