{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nieuw leven deel 1๐Ÿ’™

Afbeelding blog 'Nieuw leven deel 1๐Ÿ’™' Achtergrond blur afbeelding

Het is op 2 minuten na 15.00 uur en ik kan nu gaan zitten voor de twee blogs die jullie van mij tegoed hebben. Vorige week was er geen blog omdat wij sinds kort geitjes hebben en dit iets meer tijd vroeg dan ik ooit had verwacht. Maar er heerst weer rust in huis en vooral; in onze hoofden.

Vandaag wil ik jullie meenemen in ons besluit van een kindje en de bekendmaking hiervan

Op 3 augustus 2016 kregen wij de sleutel van onze eerste koopwoning. Een klein poppenhuisje zoals wij het noemde(en nog steeds noemen).

Helemaal klaar om te starten met een gezinsleven. Dit wilde wij al een lange tijd maar vonden het wel belangrijk iets van vastigheid te hebben, al is niets zeker in het leven zoals wij nu weten. Toch vonden wij een beetje stabiliteit en zekerheid belangrijk voor wij volgende stappen ondernamen.

Samen hadden wij het al langere tijd over trouwen en zijn wij ook verschillende locaties afgegaan met offertes(niet eens een ring om mijn vinger, maar goed dat neem ik nog maar voor lief, want het zal er ooit toch een keer van komen, okรฉ dat hoop ik dan....)

We woonde nog maar 4 weken in het huis en zeiden tegen elkaar; willen we echt zoveel uitgeven aan 1 dag (uhm jaaaa๐Ÿ’!) of maken wij nu de keuze voor een kleintje en trouwen wij later. Onze kinderwens was enorm en kozen dan ook voor een kleintje. In de hoop dat het ons gegund was stopte wij met alles wat het tegenhield en mocht ik niet voor juni 2017 zwanger zijn zouden wij toch gaan trouwen.

Het ging vrij rap want het besluit kwam in september en in oktober had ik al een positieve test, het waren er ongeveer 5 overigens want ik kon het niet geloven.

De test deed ik op zaterdagmiddag en zal mijn vriend na zijn werk ophalen.

Ik wilde hem verassen en ben beschuit met blauwe en roze muisjes gaan halen, daarbij kocht ik een slab met Mijn papa is de beste en een klein flesje Zwitsalbodylotion(man wat hou ik van die babygeur!).

Dit heb ik allemaal klaargezet vlak voor ik vriendlief ging ophalen van zijn werk als kok.

Het was inmiddels al twaalf uur en erg donker.

Heb de lampen thuis aangelaten zodat hij het bij binnenkomst gelijk kon zien.

Deze reactie staat ook op film want ben achter hem aan gaan lopen met mijn telefoon naar beneden(mannen hebben nooit iets door...).

Terwijl ik filmde sprak hij verder over zijn pittige werkdag en wat er die dag allemaal gebeurd was.

Bij binnenkomst viel het stil en was zijn eerste zin voor hij mij vastpakte; is het zo ver? En hierbij knuffelde we nog een lange tijd en ik met tranen, want jeetje! Wat had ik uitgekeken naar dit moment!

Wij hadden het er al vrij snel over dat er een aantal mensen waren die wij het snel wilde vertellen. Mijn moeder die het snel zal gaan zien en dan kan je je schoonouders niet vergeten. Vanwege een vastcontract wat er aan zat te komen wilde ik ook snel mijn fijne werkgever inlichten. Ik wilde het contract niet tekenen zonder dat hij het wist. Ja een risico maar ik wist wel dat het goed zal komen.

De ouders hebben wij een fotolijst gegeven met daarin een romper met de tekst; โ€œje kunt mij nog niet horen, je kunt mij nog niet zien, maar als ik geboren ben, mag ik dan in dit lijstje misschien?โ€

Beide moeders in tranen en dolgelukkig. Mijn ouders waren al opa en oma van 4 kleinkinderen, mijn schoonouders hadden nog geen kleinkinderen.

Een kleine week later zijn wij met een stukje taart naar mijn werkgever gegaan en hebben thee en koffie gedronken met gebak. Tijdens dit gebak zeiden wij; dit is niet zomaar een taartje want we hebben iets te vieren, waarop mijn werkgever zei; je bent niet zwanger hรฉ? Uhm jawel.....

Hij was erg blij voor ons en ik mocht gewoon het contract nog ondertekenen.

Mijn zussen hoorde het al vrij snel en waren ook blij. Bij mijn vriend thuis hebben wij het op sinterklaasavond verteld met een echo-foto en een gedicht met daarbij een spel voor het hele gezin.

De reacties waren allemaal enthousiast.

In de volgende blog die ik van het weekend nog zal plaatsen neem ik jullie mee in mijn eerste zwangerschap.

Tot snel! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je