Snap
  • Zwanger
  • Nekplooi

Nekplooimeting

Bang en verdrietig

Ik ben nu 11,3 weken zwanger en helemaal in de wolken. Ik voel me geweldig, niet misselijk, alleen een beetje moe, maar dat hoort er bij. 

We hebben al een dochter van 1,5 en zijn superblij dat er in februari een tweede bij komt... 

Tot vandaag, ik had zóveel zin om die kleine weer te zien zwemmen in mijn buik, mooie foto’s mee te nemen en het eindelijk bekend te maken aan de buitenwereld (alleen directe familie was al op de hoogte). 

Lig ik daar, voor de echo, en het eerste wat ze ziet is een dikke nekplooi (bijna 5 mm). Ik kon ook meteen uit haar reactie opmaken dat het niet goed is. Chromosoom afwijking of Down. Ik sloeg dicht. Gelukkig hadden we een uur later een intake bij de verloskundige en zij heeft meteen een afspraak bij het AMC voor ons kunnen maken. Hier moeten we aankomende dinsdag heen voor een echo en vlokkentest. 

Ik kan alleen maar huilen en ben zo bang. Dit kleine mensje in mijn buik is zo welkom en ik houd er al zoveel van, dat is zo bizar. Nu is het afwachten... 

Bang en verdrietig zijn we. Had ik maar iets kunnen doen...

4 jaar geleden

Sterkte bij de afspraak! ?

4 jaar geleden

Bij ons nu precies een jaar geleden de laatste weken spanning! Ook wij werden bij 10 weken doorgestuurd en met 20 Weken konden ze ons vertellen dat we een kerngezonde dochter mochten verwachten. Afgelopen januari is ons wonder geboren en Kergezond!! Blijf geloven,, het is moeilijk en hard maar probeer het. Heel veel sterkte!

4 jaar geleden

Heel veel sterkte en kracht toegewenst!

4 jaar geleden

Afgelopen dinsdag zijn we naar het AMC geweest en hebben ze nog een echo gemaakt. De nekplooi is helaas nog steeds 5mm dik dus meteen een vlokkentest gedaan. Nu zitten we helaas weer in onzekerheid en het wachten is zo vermoeiend... de uitslag van de vlokkentest krijgen we binnen 5 dagen telefonisch te horen, dus ik leef nu al met mijn telefoon in mijn hand (durf het geluid niet eens meer uit te zetten). Als er geen duidelijkheid uit de vlokkentest komt moeten we wachten op het bloedonderzoek. Mijn man en ik hebben beide bloed af laten nemen voor erfelijk onderzoek, en dit kan wel tot twee weken duren voor een uitslag. Als daar dan ook niks uit komt moeten we wachten op een 16 weken echo zodat ze het hartje helemaal door kunnen meteen. Het hartje klopt nu maar is momenteel zo groot als een rijst korrel en met 16 weken zo groot als je duimnagel en kunnen ze veel meer zien. Wij zitten dus nog steeds in onzekerheid en vanaf maandag weer met de telefoon in de hand. P.s. Ben erg blij met jullie reacties! Dat geeft me nog een beetje hoop. Xx