{{ message.message }}
{{ button.text }}

NEEE ik ben zwanger

Dit was mijn eerste reactie toen ik vorige week een test deed, dit is mijn verhaal van een heftige week achter de rug

Afbeelding blog 'NEEE ik ben zwanger' Achtergrond blur afbeelding

Het was het weekend van 22 november, ik kreeg al een onderbuik gevoel. een paar dagen daarvoor was de strip van de pil afgelopen en ik was nog (steeds) niet ongesteld. het bleef maar spoken in me hoofd, ik kan niet zwanger zijn, ik slik de pil, ben geen een vergeten, ik ben niet ziek geweest, niks gebeurd en toch wordt ik niet ongesteld. ik ga een beetje google, stress dat kan de menstruatie laten weg blijven. en stress heb ik de afgelopen tijd gehad met school ben bezig met het afstuderen van hbo opleiding. weer 2 dagen voorbij en nog niet ongesteld, voor de zekerheid maar een test gekocht maar durf hem niet te doen omdat ik bang ben voor het resultaat. ik kijk er de hele dag naar, er spookt van alles door me hoofd, ik wil wachten tot me vriend thuis is doen we het samen. op een gegeven moment kon ik de spanning niet meer aan, en ga de test doen....in de bijsluiter staat dat er een controle streepje komt en een 2de streepje als de test positief is. nou dat 2de streepje stond er eerder dan het controle streep, dat is dus overduidelijk ik ben zwanger, NEEE dat wil ik niet, dat was mij eerste reactie. (mocht iemand dit kwetsend opvatten, sorry hiervoor dat is niet mijn bedoeling)

heb het me vriend direct verteld toen hij thuis was, en heb de hele avond gehuild, ik wist niet wat ik moest, ik ben nog jong, bijna klaar met school wil ik nu al een kind? er spookte van alles door me hoofd. de dag erna de dokter gebeld, direct doorgestuurd naar een verloskundige. eerst deden ze moeilijk omdat je met een echo toch niks kon zien omdat ik dacht dat ik max 4 weken zwanger kon zijn. na aandringen en dat het op verzoek van de huisarts was zouden ze een inwendige echo proberen maar ze konden geen zekerheid geven. eenmaal bij de verloskundige ging ze eerst uitwendige echo proberen, binnen een paar seconde kon ze al zien dat ik zwanger was en al bijna 7 weken!

mijn vriend en ik hebben veel gepraat ook met familie en we zijn erover uit dat we ons kindje willen houden, we moeten andere plannen nu uitstellen maar het is gegaan zoals het is. ik moet van de week weer na de huisarts om verdere stappen te bespreken, ook omdat ik vrij zware medicijnen heb gebruikt waar weinig over bekend is wat de werking is tijdens een zwangerschap. wat ze weten van het testen op dieren dat de kans op beschadigingen aan het kind er is, en moet waarschijnlijk daarom extra onderzoeken en echos hebben. We hopen dat alles goed is, ik ben nu bijna 8 weken, en voel me goed ondanks een heftige week die we gehad hebben!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je