{{ message.message }}
{{ button.text }}

De naamkeuze

Fleur, Kimberley, Jacob, Cindy, Storm, Merel, Vlinder, Stijn, Dylan, Jan, Sofie, Milan, Bloem, Sterre, Indy, Joep, Ot, Wesley, Sam, Mees, Keet..... Zoveel namen, zoveel smaken. Wat wordt jouw naamkeuze?

Afbeelding blog 'De naamkeuze' Achtergrond blur afbeelding
Fleur, Kimberley, Jacob, Cindy, Storm, Merel, Vlinder, Stijn, Dylan, Jan, Sofie, Milan, Bloem, Sterre, Indy, Joep, Ot, Wesley, Sam, Mees, Keet..... Zoveel namen, zoveel smaken. Wat wordt jouw naamkeuze? Een naam kiezen voor je ongeboren baby is één van de belangrijkste keuzes die je maakt. Deze naam draagt je zoon of dochter immers zijn / haar hele leven. De naam moet bij jullie passen en natuurlijk ook bij de achternaam. Met een partner met enigszins dezelfde smaak kun je er heel snel uit zijn, maar dat is natuurlijk een heel ander verhaal als jullie op namengebied een totaal verschillende smaak hebben. Daarnaast moet je de keuze maken of je kindje vernoemd wordt naar een familielid of niet. Wij zelf waren er bij onze eerste dochter eigenlijk zo goed als meteen uit.  We houden allebei van korte, Nederlandse namen, maar willen geen naam uit de top 10, met het risico dat nog een paar klasgenootjes dezelfde naam zouden hebben. Al jaren heb ik voor een meisje de naam Imke in mijn hoofd. Past bij mijn naam ( Nienke ), is kort en krachtig, stoer, maar toch ook heel meisjesachtig. Daarnaast is deze naam gemakkelijk uit te spreken, maar komt niet extreem vaak voor. Ook de betekenis vond ik mooi: groot,geweldig. Gelukkig was / is mijn vriend het hier helemaal mee eens. Voor ons tweede meisje was het een stuk moeilijker. Heel veel namen zijn de revue gepasseerd: Anne ( omdat het behalve een mooie naam, de titel is van een prachtig liedje van Herman van Veen ), Mirte ( vonden we niet toch niet zo mooi bij Imke passen ) en zo kan ik nog wel een paar namen noemen. Toen ik een kleine 6 maanden zwanger was, beviel mijn zusje van een schattig meisje; Nine genaamd. Naast de geboorte- advertentie van Nine zag ik in de krant een advertentie staan met de naam Sare. Dit betekend vorstin en vonden we allebei meteen een hele mooie naam. Als Nine die dag niet geboren was, had onze jongste waarschijnlijk nooit deze naam gekregen, omdat wij deze naam simpelweg nog niet kende....toeval of niet? Af en toe is het wel lastig als mijn jongste SarA wordt genoemd, maar dat went van zelf.Vanaf ze heel klein is zegt ze:''SarE"!! ( en haar grote zus trouwens ook ) Wij staan nog steeds 100% achter onze naamkeuze. Hoe zijn jullie aan de naam / namen van jullie kinderen gekomen? Zit daar een prachtig verhaal achter of was de keuze juist heel simpel? Ik ben benieuwd!    

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je