{{ message.message }}
{{ button.text }}

Na de test begint het wachten, de eerste echo.....

Na de test wachten op de eerste echo... duurt zo lang en is zooo spannend...

Afbeelding blog 'Na de test begint het wachten, de eerste echo.....'

De eerste weken waren heel onwerkelijk. Ik merk van alles aan mijn lijf; de zogenoemde ‘ochtend’ misselijkheid gaat voor mij niet op, ik ben het gewoon de hele dag. En vermoeidheid? Ik lijk wel een zombie. Van mijn bed rechtstreeks naar de bank om een paar uur later weer in bed te gaan liggen. Na drie weken wachten was het maandag 26 mei dan eindelijk zover…de eerste afspraak bij de verloskundige waarbij we voor het eerst een echo zouden krijgen. Na een aantal korte vragen van de echoscopiste lig ik op een bank met gel op mijn buik en een apparaat om de “vlek” (want veel meer dan dat is het nog niet) op te sporen. Het is net of je naar een film zit te kijken; een groot scherm welke in zwart wit beeld een “ kamertje” (lees: baarmoeder) laat zien, waar vervolgens wordt gekeken naar de vlek welke zich in dit kamertje beweegt. Wonderbaarlijk ook hoeveel de echoscopiste ziet en hoe weinig wij zien. Het hartje is niet meer dan een speldenprikje wat heel snel in en uit beeld verdwijnt. Hiervoor moet je echt heel goed kijken. Maar het allerbelangrijkste; het hartje klopt!! Er is nieuw leven in aantocht!
Na een gesprek met de verloskundige en het maken van een nieuwe afspraak staan we weer buiten, met een goodiebag vol met informatie, kortingsbonnen en magazines voor aanstaande moeders.
Voor een verloskundig centrum is dit de dagelijkse gang van zaken maar voor ons is het verreweg van dagelijkse shizzle. Opgelucht en blij hebben we familie en vrienden op de hoogte gebracht van het goede nieuws.
Vanaf nu staat ons leven echt in het teken van DE baby. Zo onzeker dat ik was na de test, zo zeker ben ik er nu van…deze baby is te gek en gaat alles nog mooier en leuker maken!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je