Snap
  • Zwanger
  • #zwangerschap
  • 2onder2

Na 5 maanden weer een positieve test!

We hadden net 2 weken de sleutel van ons eerste koophuis gekregen.  Wat waren we trots dat we dit voor elkaar hadden gekregen. We waren tenslotte nog maar 20 en 23.  

Eind juli zijn we tijdelijk bij mijn ouders ingetrokken totdat we de sleutel zouden krijgen. 16 september begonnen we met klussen. En ik wou der binnen een week in ( veelste voorbarig natuurlijk 😂).

Ik voelde het al een paar dagen, ik voel me anders. Zouden dit mijn hormonen zijn van de vorige of heeft mijn gevoel toch gelijk. Op 3 oktober had ik een positieve test in me handen. Ik slikte de pil wel maar niet regelmatig  genoeg. Hallo chaotische ik. Dus dan weet je wat daarvan kan komen. We wouden graag een 2e Maar zo snel 🙈. Toch waren we net zo enthousiast als bij de 1e. Wel wou ik nog even wachten met vertellen. Op een paar vriendinnen na wisten alleen wij het. 

Toen ik 8 weken zwanger was vertelde we het me ouders. Hun reactie ? "Dat hadden we allang door 😉gefeliciteerd meid"  wel zag ik enigzins bezorgdheid in hun.  Wat ik wel begreep. We waren net verhuisd. En een baby van toen 5 maanden toen we erachter kwamen.  Maar ze zagen ook hoe erg ik genoot van Milou. 

De omgeving reageerde ook leuk. Iedereen had wel verwacht dat er snel een 2e Zou komen maar zo snel ook weer niet Haha.

De weken gingen voorbij en we kwamen erachter dat ik weer een meisje zou krijgen. Natuurlijk heeft Milou hier allemaal niets van me gekregen. 

Ik was wel erg moe de eerste weken, gelukkig hebben we een dochter die erg goed sliep dus dat hielp zeker mee !

Mijn ouders stelde voor om 1 dag in de week op te passen geen vaste dag maar gewoon wanneer hun het uitkwam met werken. Ze werken beide in de zorg. Soms hadden ze een drukke week en konde ze niet en soms wel. Dat was echt heel fijn. Even een dag om bij te slapen of het huis te soppen, of gewoon even iets voor mezelf doen.

De weken vlogen in het begin voorbij. En moest ik mezelf herrinderen dat ik zwanger was.

Soms voelde ik me schuldig tegenover Milou omdat ik was minder energie had.

Ondertussen was ik 30 weken zwanger en begonnen de klachten weer van de onrustige benen en jeuk 😭 had zo gehoopt dat het deze keer weg zou blijven! Elke avond het zelfde liedje douche , coolgel smeren en hopen dat ik heel gauw in slaap viel voordat de jeuk weer kwam. 

Met 36 Weken ben ik nog gecheckt in het ziekenhuis. Maar er was niets aan de hand..

Met 39 weken en 2 dagen begon de bevalling EINDELIJK  

Meer hierover in me volgende blog

3 jaar geleden

De 1e zwangerschap ben ik nooit getest. Nu denk ik achteraf dat het misschien het wel zo was. 5 weken na mijn bevalling bloed laten prikken omdat ik me zo ellendig voelde. Toen bleek dat me leverwaardes iets verhoogd waren. Veder niet gevaarlijk hoog .

3 jaar geleden

Ik heb de cholestase in mijn beide zwangerschappen gehad. Onze kids zijn nu bijna 6 en 16 maanden. Bij onze eerste mijzelf tot bloedens toe opengekrabt op mijn voeten/enkels, helaas weet ik de waarden van de galzurenzouten niet, maar mijn gewone leverwaardes waren het tienvoudige van normaal, ik ben toen de volgende ochtend ingeleid, hij had ook in het vruchtwater gepoept. Bij onze 2e veel minder jeuk (gelukkig), was toen wel houdbaar en zat toen meer op mijn armen/handen. Waarde van de galzurenzouten was toen 26 en mijn gewone leverwaardes iets verhoogd, doordat mijn leverwaardes ook verhoogd waren ben ik toen de volgende ochtend ingeleid, bij haar was het vruchtwater helder. Hier was de jeuk direct na de bevallingen weg. Ik kan wel nog steeds niet tegen jeuk, ook niet van een muggenbult ofzo, krab dan liever open, dan de jeuk te hebben. Gelukkig is alles weer goed bij jullie en lekker genieten van die dreumes!

3 jaar geleden

Ik ben er inderdaad op getest 1 keer met 36 weken. Maar dat was het niet ! Mijn verloskundige kwam er zelf mee

3 jaar geleden

Zwangerschapscholestase was ook mijn 1e gedachte. Ik heb het bij mijn zoontje gehad 😨 mijn leverwaardes waren zo slecht dat hij met spoed gehaald moest worden. Het had niet langer moeten duren of we waren er beide niet meer. Gelukkig is het helemaal goedgekomen en hebben we nu een heerlijke dreumes in huis.