Snap
  • Zwanger

Na 3 maanden zwanger van de 2e

Baby 1 is 4 maanden en ik kom er net achter dat ik zwanger ben van de 2e.

Herken je dat je bent net bevallen en verloskundige en huisarts adviseren je goed op te Letten met sex omdat je alweer snel vruchtbaar bent. Ik wilde nog niet beginnen aan de pil omdat ik graag eerst mijn cyclus op orde wilde hebben. Voorheen kon ik er de klok op gelijk zetten nu bleek dat even heel anders te zijn. Ikzelf zou ook wel graag een 2e kindje willen (ooit) vriendlief weet heel stellig te vertellen dat hij dat echt niet wilt. Ik had een app gedownload zodat ik alles een beetje bij kon houden steeds als mijn vriend sex wilde en het was rond mijn eisprong zei ik hem dat dan dus ook steeds. Vorige maand kreeg ik buikpijn die leek op wat andere omschrijven als een eisprong alleen de buikpijn hield een week aan ik besloot langs de huisarts te gaan, deze deed wat onderzoeken en zijn conclusie was dat mijn darmen weer eens lastig waren wel adviseerde hij mij een zwangerschapstest te doen dit omdat mijn cyclus nu erg onregelmatig was 1e maand 5 dagen te laat 2e maand 7 dagen eerder en op dat moment moest ik nog 7 dagen tot de menstruatie. Eerst mijn partner ingelicht mijn partner had nu wel het gevoel dat hij het toch wel heel erg gaaf zou vinden als hij positief zou zijn. Thuis gelijk de test uitgevoerd welke negatief aangaf, aan de ene kant opluchting aan de andere toch ook wel een beetje jammer. Ondertussen zijn we weer een maand verder en ik was volgens de app weer 3 dagen te laat ik had nog een test liggen (kocht de vorige per 2) dus ik dacht gisteravond ok ga het toch maar ff doen het zal wel niet zo zijn maar goed heb de test toch... wat blijkt positief blij en geschrokken rop ik mijn partner welke enorm blij is. Vandaag langs de huisarts geweest verteld hoe en wat de huisarts heeft ook een test uitgevoerd en weer positief zwanger dus....... 

Ik moet toegeven een heel dubbel gevoel ik ben natuurlijk heel blij dat het weer zo is maar wanneer mijn oudste 1 jaar word ben ik uitgerekend en kan waarschijnlijk net of nog net niet lopen als nr 2 er komt. 

8 jaar geleden

Gefeliciteerd! Wat leuk! bij ons zit tussen de 2 oudsten ( jongen + meisje) ruim 13 maanden; best veel negatieve reacties gehad; dat ik het druk zou krijgen; niet genoeg aandacht kunnen geven enz. Tuurlijk moet je met een nieuwe baby even je ritme vinden ( moet bij elke baby; hoeveel er ook tussen zit; denk met klein leeftijdsverschil zelfs minder omdat je al helemaal in die periode zit) maar toen ging het erg goed. Je werkt dingetjes vaak gewoon achter elkaar af; allebei een schone broek; samen in bad; nu zijn ze ouder en na gestudeerd te hebben nu allebei werkende; ze hebben hun eigen vrienden en toch ze trekken nog erg vaak naar elkaar toe; ( ik denk omdat ze in dezelfde leeftijdsfase zijn) zo leuk om te zien. En wat denk je van heel veel anderen die er alle moeite voor doen om er 1 te krijgen? Jullie krijgen er zomaar twee ;) Hopen dat alles goed mag gaan!

8 jaar geleden

hey , mijn zoontje was 11 maanden toen mijn dochter geboren werd. ik was dus na 2 maanden alweer zwanger. en niet gepland . . het is echt zwaar voor je lichaam. ik kwam de 2de keer ook ijzer te kort etc . al je voorraden zijn op. en je hebt straks eigenlijk 2 baby's .wat ook een voordeel is want de oudste zal ook nog 2 keer slapen op een dag en dan heb je wel rust .ik ben nu voor de 3 de keer zwanger met 2 peuters rondlopen dus rust heb ik niet. het is heel zwaar maar nu is het heel leuk. ze zijn nu allebei 3 en over 2 weken wordt mijn zoontje 4 maar ze zijn net een tweeling. zo gehecht aan elkaar. en ze zitten samen in de klas op de peuterspeelzaal. echt onafscheidelijk. wel zitten ze allebei in de peuterpubertijd , ze zijn geen tweeling maar zo voelt het voor mij wel. ach het heeft zijn voordelen en nadelen. je bent er ook zo weer aangewend

8 jaar geleden

Naar dat je kindje is overleden. Dat zal zeker een zware periode zijn geweest. Blijf vertellen dat je twee kinderen hebt (of inmiddels meer, want ik weet niet hoe lang geleden alles voor je is). Ik kom weleens moeders tegen die bij een diepergaand gesprek op een gegeven moment aangeven dat ze nog een kind hebben, maar dat dat al heel vroeg overleden is. Daarvoor vertelde ze alleen maar het aantal levenden kinderen. Het lijkt net zo'n taboe als miskramen. Daar hoorde ik ook pas mensen over toen ik er zelf de eerste had gehad.

8 jaar geleden

Twee kinderen vlak achter elkaar gekregen. Zelf nergens last van, beide kids zijn supergezond. Dus dit is echt maar relatief hoor. Maar als je je leven altijd liever precies volgens het gezondheidsboekje en je hersenen plant... (poeh, lijkt me heel vermoeiend. Is dat wel gezond?)