Snap
  • Zwanger

"Na 3 maanden mag je weer opnieuw zwanger zijn"

Nummer één is nu een half jaar. Kriebelt het nou al weer? Ja! Nee! Ik weet het niet..

Papa


Papa weet het wel, die wil de kindjes kort op elkaar. Hij zei tijdens de zwangerschap van de eerste: "Na 3 maanden mag je wel weer opnieuw zwanger zijn". Ik verklaarde hem voor gek! Daarbij zei ik ook dat hij daar nog wel op terug zou komen. Dit was ook het geval. Na twee maandjes gaf hij aan dat het inderdaad toch iets meer impact had dan van tevoren bedacht. Toch blijft hij erbij; het liefst wil hij de kindjes wel kort achter elkaar. Na 3 maanden was misschien een beetje vooruitstrevend, maar over een half jaartje ziet hij wel zitten. 

Mama

Mama was heel blij om weer 'haarzelf' te worden na de bevalling. Weg dikke buik, weg vocht, weg dikke voeten, weg hormonen. Wat voelde dat fijn zeg! Ook mijn lichaam vormde zich snel weer terug naar mijn vertrouwde figuur. Wat een geschenk, zonder er iets voor hoeven te doen. Na drie maanden weer zwanger? No way! I'm back and I wanna enjoy it! Ook vind ik de tijd met de eerste nu heel belangrijk. Alles is nieuw, wennen en natuurlijk ook genieten. Dit wil ik niet overschaduwen door misselijk, moe en zwanger te zijn. Ik ben er nog niet aan toe!

Wel kriebelt het soms al wel weer. Ik vraag me wel eens af waar dit vandaan komt. Het zwanger zijn op zich mis ik niet, ook al had ik een voorbeeldige zwangerschap. Het getrappel in mijn buik vond ik altijd wel heel erg bijzonder en gezellig. Zou dat het zijn? Nee, dat lijkt me niet. De bevalling verliep voorspoedig. Kijk ik daar dan weer naar uit? Nee, dat nou ook weer niet. Onze kleine meid is nu een half jaar. Het hele kleine is er wel vanaf. Ze gaat ontdekken, leren, reageren. Het wordt nu echt een klein mensje. Het kleine, onschuldige minimensje wordt een dreumesje. Ik denk dat dit het is. Het kleine, het pasgeborene. Dat is zo bijzonder, zo puur, zo vertederend. Iets waar ik bij een volgende weer naar uit kijk. De lichte kriebels, die komen daar vandaan! 

Toch wil ik zeker nog even wachten. Want ook al kriebelt het soms wel, ik ben er nog niet aan toe. Eerst nog even lekker genieten met zijn drietjes en dan zien we wel weer verder. Wie weet over een half jaar, wie weet over 2 jaar. Wanneer was bij jullie 'de knop om' voor de tweede? 

7 jaar geleden

Ik herken het precies Oké eerste dochtertje was bijna 1 jaar 3 weken voor ze 1 werd begon het verlangen naar een tweede . En toen raakte ik zwanger er zit precies 1 jaar en 8 maanden tussen mijn twee oudste meisjes Ik heb het onderschat en als pittig ervaren Tijdens de zwangerschap van de tweede was ik zo ziek moe terwijl mijn prinsesje van 1 alle aandacht vroeg . Elke dag voelde als het beklimmen van de mount everest Mijn eerste dochtetje van 1 was ook een handen bindertje. Ik vind het sneu dat ik door de misselijkheid van de zwangerdchap niet helemaal kon zijn voor haar . Ze was nog maar 1. Dus achteraf gezien had ik beter kunnen wachtten. Het waren tropenjaren Gelukkig wel veel hulp van mijn man en mijn moeder . Nu ben ik moeder van 3 meisjes Ons derde dochtertje is in maart geboren En nu is het veel relaxed met vijf jaar tussen haar en de middelste.

9 jaar geleden

Pfff.. misschien omdat ik nu ook op die drie maanden zit, maar ik moet er nog echt niet aan denken hoor! Kan me op dit moment uberhaubt niet voorstellen dat ik er nog een wil.. En dat terwijl ik ook een ideale zwangerschap heb gehad, geen dramatische bevalling (al kijk ik ook echt niet uit naar een volgende bevalling...) en nu een schat van een meid heb.. Maar alles nog een keer.. weer 9 maanden zwanger.. bevallen.. Sommige mensen vinden het geweldig.. ik kijk er echt nog niet naar uit..

9 jaar geleden

Bij ons zit er 2 jaar en 9 maanden tussen nr 1 en 2. Wel tussen beide een mk gehad, maar gelukkig heel snel weer zwanger. Anders had er 2 jaar en 5 maanden tussen gezeten. Wat ons betreft is het helemaal goed zo. De oudste kan al redelijk wat zelf en snapt al echt dat hij grote broer wordt. Echt heel leuk!

9 jaar geleden

Nou ik zou je hart gewoon volgen. Ik ben in april dit jaar bevallen van een dochter en ben sinds augustus weer zwanger van de 2e. Het is erg kort op elkaar maar ook wij wilde het graag zonder al te groot leeftijdsverschil. Het enige waar ik geen rekening mee heb gehouden is zijn eigen lichaam...... Ik ben prima hersteld na de bevalling maar deze zwangerschap is natuurlijk zwaarder. Je kan niet meer rusten als het je uit komt want je hebt al een kindje. Mijn kleine moet getild worden en dat wordt steeds zwaarder. Het vergt dus niet alleen van jou maar ook van je partner energie om alles in goede samenwerking klaar te spelen. Nu moet ik zeggen dat we een makkelijk kind hebben dus deze zwangerschap kan ik er in die zin makkelijk bij hebben maar het is voelbaar anders dan de eerste keer. Het was voor ons een bewuste keus om snel zwanger te worden maar ik was toch even in shock toen het daadwerkelijk zo was! Ik was tenslotte pas 2 keer ongesteld geweest na mijn bevalling.... Al met al is de kleine van harte welkom en het voelt super goed om weer zwanger te mogen zijn. Gewoon doen als je het ziet zitten!!