{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Na 3 maanden mag je weer opnieuw zwanger zijn"

Nummer één is nu een half jaar. Kriebelt het nou al weer? Ja! Nee! Ik weet het niet..

Afbeelding blog '"Na 3 maanden mag je weer opnieuw zwanger zijn"' Achtergrond blur afbeelding
Papa


Papa weet het wel, die wil de kindjes kort op elkaar. Hij zei tijdens de zwangerschap van de eerste: "Na 3 maanden mag je wel weer opnieuw zwanger zijn". Ik verklaarde hem voor gek! Daarbij zei ik ook dat hij daar nog wel op terug zou komen. Dit was ook het geval. Na twee maandjes gaf hij aan dat het inderdaad toch iets meer impact had dan van tevoren bedacht. Toch blijft hij erbij; het liefst wil hij de kindjes wel kort achter elkaar. Na 3 maanden was misschien een beetje vooruitstrevend, maar over een half jaartje ziet hij wel zitten. 

Mama

Mama was heel blij om weer 'haarzelf' te worden na de bevalling. Weg dikke buik, weg vocht, weg dikke voeten, weg hormonen. Wat voelde dat fijn zeg! Ook mijn lichaam vormde zich snel weer terug naar mijn vertrouwde figuur. Wat een geschenk, zonder er iets voor hoeven te doen. Na drie maanden weer zwanger? No way! I'm back and I wanna enjoy it! Ook vind ik de tijd met de eerste nu heel belangrijk. Alles is nieuw, wennen en natuurlijk ook genieten. Dit wil ik niet overschaduwen door misselijk, moe en zwanger te zijn. Ik ben er nog niet aan toe!

Wel kriebelt het soms al wel weer. Ik vraag me wel eens af waar dit vandaan komt. Het zwanger zijn op zich mis ik niet, ook al had ik een voorbeeldige zwangerschap. Het getrappel in mijn buik vond ik altijd wel heel erg bijzonder en gezellig. Zou dat het zijn? Nee, dat lijkt me niet. De bevalling verliep voorspoedig. Kijk ik daar dan weer naar uit? Nee, dat nou ook weer niet. Onze kleine meid is nu een half jaar. Het hele kleine is er wel vanaf. Ze gaat ontdekken, leren, reageren. Het wordt nu echt een klein mensje. Het kleine, onschuldige minimensje wordt een dreumesje. Ik denk dat dit het is. Het kleine, het pasgeborene. Dat is zo bijzonder, zo puur, zo vertederend. Iets waar ik bij een volgende weer naar uit kijk. De lichte kriebels, die komen daar vandaan! 

Toch wil ik zeker nog even wachten. Want ook al kriebelt het soms wel, ik ben er nog niet aan toe. Eerst nog even lekker genieten met zijn drietjes en dan zien we wel weer verder. Wie weet over een half jaar, wie weet over 2 jaar. Wanneer was bij jullie 'de knop om' voor de tweede? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je