Snap
  • Zwanger
  • tweeling
  • siamesetweeling
  • monomono

Mono mono tweeling of toch Siamees..

Spannende weken

Afgelopen donderdag was het zover. Onze eerste afspraak bij de gynaecoloog. Wat waren we zenuwachtig! 

“En, al een beetje gewend aan het feit dat jullie een tweeling verwachten?” Uhm.. nee! Haha

Eerst 245 vragen voor de intake.. wat willen ze toch altijd veel weten. Alleen maar goed 😆

Toen de echo.. Ook vandaag zagen we weer twee mooi kloppende hartjes 💕 Maar wat vandaag ook hetzelfde was, was dat we wederom geen tussenvlies zagen. Maar nog spannender was dat de gynaecoloog de babies ook niet los van elkaar heeft kunnen zien. Dit betekend dat er een kans is dat we een Siamese tweeling kunnen hebben. Na veel ervaringen delen, hoorden we gelukkig dat dit vaker voorkomt met mono mono tweelingen. Omdat ze zo dicht bij elkaar liggen is het soms net of ze aan elkaar vast zitten. De gynaecoloog sprak zijn zorgen uit en gaf aan dat we over twee weken weer gaan kijken. 

3 maart is voor ons een soort D-Day.. zullen we ze dan eindelijk los van elkaar zien zwemmen? Praying! 

Maar vooral, positief blijven en veel hoop halen uit de lieve reacties van mensen waarbij het in bijna alle gevallen geen Siamese tweeling bleek, maar “gewoon” twee kindjes die het heerlijk vinden om knus tegen elkaar aan te liggen. 

Ik ben geen professionele arts, maar in mijn ogen zie ik op de echo twee volledige baby’tjes. Ja ze lijken aan elkaar vast geplakt, maar in mijn hart zegt dit nog helemaal niets! 

Afwachten..... wederom.. 

4 jaar geleden

Good luck voor morgen! Ik hoop voor jullie op een goede afloop! 😊

4 jaar geleden

Dat klopt, zo ziet het er naar mijn idee ook uit hoor! De gyn was minder overtuigd als wij en dat maakt dit gewoon enorm spannend. Morgen hebben we een “pretecho” en dan hopen we stiekem dat de twee frummeltjes elkaar iets minder lief vinden en een beetje afstand hebben 😂

4 jaar geleden

Nou...wat spannend zeg! Zijn het geen voetjes die tegen elkaar liggen? Dat lijkt net... Hopelijk valt het mee!